У Львові відкриють у вересні Українську академію лідерства

16:00 13 квітня 2016 р.


Фото: charivne.info

Основними критеріями відбору до академії – бажання навчатись та змінювати країну.

«Уже у вересні у Львові розпочне роботу Українська академія лідерства, де зможуть навчатися випускники шкіл з усіх регіонів України», – повідомили сьогодні, 13 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Як розповіли організатори, академія не надає дипломів, тут немає оцінок, а студенти навчаються від сьомої години ранку і до 22-ї з понеділка до суботи. Студенти вчитимуться в академії 10 місяців, проживатимуть в освітньому кампусі, займатимуться спортом, мандруватимуть Україною.

Основними критеріями відбору до академії є бажання навчатись та змінювати країну. За підтримки «Western NIS Enterprise Fund «наступного року в Україні відкриться вже шість академій лідерства, а до 2025 року – 20. 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка подякував організаторам школи лідерства за формування команди успішних людей. Він також зазначив: «Справжні лідери зараз вкрай потрібні державі. Я переконаний, що скоро на Львівщині ми будемо мати об’єднання талановитих успішних людей, які хочуть і можуть змінювати життя в країні дуже швидкими темпами. Випускники школи лідерства – це стандарт якості та успіху і ці стандарти будуть на Львівщині».

Нагадаємо, унікальний проект Українська академія лідерства розпочав роботу в Україні ще у вересні минулого року, в Києві. Перший експериментальний рік пройшов вдало: 39 випускників шкіл отримали нагоду навчатись у найкращих викладачів України, серед яких професор Ярослав Грицак, Павло Шеремета, Михайло Винницький, Сергій Гвоздьов, Юнона Лотоцька, Віктор Зотов, Наталія Попович та багато інших.

Предмети академії спрямовані на формування української ідентичності та свідомості. До прикладу, студенти мали змогу відвідувати курс Ярослава Грицака «Історія без дат», Максима Яковлєва «Культура мислення», Михайла Колісника «Персональні фінанси».

Натомість у прес-службі міськрад розповіли в середу «Щоденному Львову»:

«Перша академія лідерства у Львові вже у вересні розпочне навчати випускників шкіл.  Попри підготовку до ЗНО, школярам запропонують зробити рік перерви, аби навчитись глобально мислити, «посмакувати» різні професії та знайти себе.

Проект Українська академія лідерства розпочав роботу в Україні ще у вересні минулого року, в Києві. Перший експериментальний рік пройшов вдало. 39 випускників шкіл отримали нагоду навчатись у найкращих викладачів України.

Керівник проекту «Українська академія лідерства». Роман Тичківський зазначив: «У цьому році ми маємо відкрити п’ять академій. 22 вересня було офіційне відкриття першої Академії лідерства в Києві за участю Президента. Ми сьогодні компенсуємо, тому що перша Академія постала великою мірою завдяки вихідцям зі Львова. Також значна кількість студентів, які там навчаються, є вихідцями зі Львова. І цього року ми очікуємо, що велика кількість львів’ян приїде навчатися в Академії в Чигирині, Миколаєві, Дніпропетровську, Харкові та Києві. А до Львова приїдуть навчатися студенти з інших міст України. Успішним цей курс буде тоді, коли наші випускники стануть найкращими студентами різних університетів як в Україні, так і за кордоном. Вони стануть справжніми лікарями, справжніми освітянами, хорошими бізнесменами. А також будуть політиками національного рівня. Тому ми потребуємо підтримки від усіх: і від влади, і від підприємців, від місцевих жителів. Адже, Академія функціонує тоді, коли добре налагоджена система навколо цього заходу».

У вересні 2016 академія лідерства зможе прийняти вже 240 випускників у шести містах України, і першим містом, яке відкриє Українську академію лідерства стане Львів.

«Українська академія лідерства – це новий формат навчання, який триває 10 місяців і він є організованим для українських підлітків.  Програма побудована на основі трьох елементів: це фізичне виховання, це інтелектуальне виховання, це емоційно-комунікаційне виховання», – зазначив Роман Тичківський.

Академія не надає дипломів, тут немає оцінок, а студенти навчаються від 7-ї години ранку і до 22.00, з понеділка по суботу. У її програмі – виховання тіла, розуму, пізнання України, волонтерство.

Основними критеріями відбору до академії є бажання навчатись та змінювати країну. За підтримки «Western NIS Enterprise Fund» наступного року в Україні відкриються вже шість академій лідерства, а до 2025 року – 20. Це новий підхід до навчання та організації себе, що виховує в дітях бажання навчатись, моду на ерудицію, правильні цінності. Студенти отримують гранти на навчання в академії та 10 місяців проживають в освітньому кампусі, навчаються, займаються спортом, мандрують Україною, займаються волонтерством. Історик, викладач Української академії лідерства, професор Ярослав Грицак відзначив: «Якщо в країні має бути щось добре, то воно має починатися у Львові. Українська Академія Лідерства – це заклад у прекрасному місті та з прекрасними умовами. Діти, які приходять сюди навчатися, розумні, амбітні та трішки наївні. Але що головне – із них ніхто не став циніком за цей рік. А в 16-17 років дуже легко бути циніком. А в цих дітей очі світяться. У них те світло просто не вимикається».

Президент і головний виконавчий директор фонду «Western NIS Enterprise Fund» Ярослав Джонсон, своєю чергою, зазначив: «Формувати майбутніх лідерів держави – це не проста місія, але з кожним днем, спілкуючись з цими натхненними дітьми, ми віримо в їх успіх ще дужче. Зараз ми розпочинаємо активну роботу над запуском академій лідерства в інших містах України, і запрошуємо до співпраці всіх, хто бажає змінювати Україну».

Українська академія лідерства розпочне роботу у Львові за підтримки Львівської міської ради та Львівської ОДА».

dailylviv.com

Убили військових, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині, - МЗС

Поруч гордо крокував вівчур Улан. Демобілізувався зі служби разом з чотирилапим другом (відео)

Американці можуть грішми зупинити війну РФ проти України

Захисні накладки для очей військових за допомогою 3D-принтера виготовляють на Львівщині

Війна в Україні прискорює років на 5 неминучий розпад Росії

В Україні системна корупція серед суддів і прокурорів збереглася

Юрій Набит, Віталій Петрович, Андрій Грица, Валерій Засанський. Львівщина у скороботі

Тіла двох чоловіків, які виявили в Тисі, змогли дістати лише на ранок (відео)

Путін вчинить як Гітлер. Візьме промисловість та людей в Україні й мобілізує їх для війни в Європі - польський міністр

З 1 травня українські водії їздитимуть за межами міст як в Європі

Азартні ігри. Заблоковано понад 2500 вебсайтів, розслідують понад 450 кримінальних правопорушень

Поблизу Львова електромобіль зіткнувся з вантажівкою

Вербна неділя в Україні майже як пальмова

Російських авіаційних ударів зазнали майже 30 населених пунктів України

У Німеччині біля торгового центру загинули двоє українців

Вночі побільшало російських безпілотників невстановленого типу

Україну атакують ударні дрони. Загроза балістики

У Львівській і Волинській областях споруджують другий рівень захисту на енергетичних підстанціях

У Стрию вперше відбувся Молитовний сніданок, який допомогла організувати Оксана Білозір

Військовослужбовцям, які перебувають на передовій, доплачуватимуть 70 тисяч гривень

Роботу за кордоном зарахують в український трудовий стаж

У Польщі вночі двічі здіймалися військові літаки

Уряд визначив коло осіб, які зможуть отримати паспортні документи за кордоном

Минулої ночі пошкоджено обладнання чотирьох теплоелектростанцій (фото)

Міністерка з Німеччини відвідала знакові місця Львова

Екскурсоводу 0001 у Львові відкрили меморіальну таблицю і погасили на його честь марку (фото)

Міністр оборони Австралії у Львові пообіцяв $50 млн на протиповітряну оборону

Левів-охоронців Ратуші Львова одягнули у військові берети (фото)

Львову - 768 років. Але місто не святкує - Козицький

Польський прем'єр прокоментував падіння російської ракети за 15 км від українсько-польського кордону

На Львівщині ліквідували дві пожежі на об'єктах, в які вночі влучили ракети

Військовий аеродром і два НПЗ в Росії вразили українці з повітря

Потрійне зіткнення на дорозі «Львів-Шегині». Водії і пасажирка в лікарні

По Львівщині Росія вдарила крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами «Кинджал»

Уночі Росія атакувала чотири ТЕС. Є постраждалі

Росія запустила вночі 34 ракети - яких 21 знищено

Росія вдарила по критичній інфраструктурі на Прикарпатті

Трамп готується разом з Орбаном знову захищати юдеохристиянські цінності

На Миколаївщині знищено три ворожі крилаті ракети

У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти