ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію

11:10 31 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Голова Представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт повідомив про оголошенням нею надзвичайної ситуації міжнародного значення для боротьби з поширенням нового коронавірусу «#nCoV2019» та подолання його наслідків.

Про це розповіли в п’ятницю, 31 січня, в агенції новин «Укрінформ». Голова Представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт на запитання «Що це означає?» відповів: «ВООЗ може видавати спеціальні рекомендації, в яких ітиметься про те, що країни-члени ВООЗ можуть і повинні робити для посилення співробітництва»

Очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус пояснив: «Немає підстав для заходів, які б зайвим чином обмежували міжнародні подорожі й торгівлю. ВООЗ не рекомендує обмежувати подорожі й торгівлю. Йдеться, зокрема, про відмову у видачі віз, закриття кордонів, переміщення у карантин подорожувальників, які добре себе почували».

Про це повідомило в п’ятницю, 31 січня, Громадське телебачення», де також розповіли: «Водночас в організації рекомендують країнам «додаткові заходи щодо подорожей, запровадження карантину, перевірок на в'їзді».

Як інформував «Щоденний Львів», в Україні не було виявлено жодного випадку коронавірусу «2019-nCoV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів