ВІЛ можна вилікувати - безкоштовно, - ЦГЗУ

12:02 7 травня 2021 р.

Фото до новини

Центр громадського здоров'я України нагадує всім, хто має синдром імунодефіциту людини (СНІД), про антиретровірусну терапію.

Ще кілька десятиліть взагалі не існувало лікування вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). З часом людина, яка інфікувалася ВІЛ, втрачала свій імунітет і могла набувати синдром імунодефіциту людини (СНІД), котрий призводив до смерті. У нас гарні новини: лікування ВІЛ існує, і воно безкоштовне!

Про це повідомив Центр громадського здоров'я України, пише Dailylviv

Йдеться про антиретровірусну терапію, яка зупиняє розмноження вірусу в організмі та знижує рівень вірусного навантаження до такого, що не визначається тестом на ВІЛ (менше 40 копій РНК ВІЛ у мілілітрі крові). 

Це означатиме, що вірусу в організму майже немає, а отже він не шкодить, а також — не передається іншим людям. Саме про це і свідчить формула Н=Н. 

Результат АРВ-терапії: людина, яка живе з ВІЛ, не може інфікувати інших, її імунітет відновлюється і вона може жити довшим та більш повноцінним життям. 

Усе, що має робити людина, яка живе з ВІЛ і приймає рішення про початок АРВ-терапії, це приймати всього лиш одну таблетку на день в один і той самий час. Зауважте, що АРВ-терапія може включати в себе як одну, так і дві або три таблетки на день залежно від схеми лікування і того, як давно вірус перебуває в організмі людини. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів