Велика ймовірність зараження усіх членів родини. Британський штам може поширюватися швидше,- радник мера Львова

19:31 5 березня 2021 р.

Фото до новини

Медики фіксують різке збільшення кількості нових захворювань на COVID та велику кількість нових і, водночас, важких госпіталізацій по всій країні, зокрема й по Львівській області та місту Львову. Про причини інфікувань, як себе вберегти і що робити, якщо захворіли, розповів лікар, радник міського голови Львова з медичних питань Тарас Жиравецький.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Зараз за статисткою ми бачимо різке збільшення кількості нових випадків захворювань, а також бачимо велику кількість нових госпіталізацій як в цілій країні, так і зокрема у Львівській області і місту Львову. Зараз кількість тяжких хворих збільшилася, тому що збільшилась кількість самих випадків коронавірусу, і вірус почав поширюватися швидше. Дійсно, та теорія, яку висловили британські вчені щодо того штаму, який зараз вже є офіційно в Україні, є такою, що ми розуміємо, що британський штам може поширюватися швидше. Якщо колись родини хворіли так, що один з членів родини хворів, а інші могли не захворіти, то зараз велика ймовірність того, що інші хворіють так само. Сама важкість захворювання приблизно така сама, як і була. Однак, враховуючи, що маємо весняний період, а тому організм після зими трішки виснажений, плюс психологічно він виснажений тим роком, який ми мали, тому, знову ж таки, бачимо, що дійсно хвороба протікає трішки важче», — розповів у коментарі Тарас Жиравецький, лікар, радник міського голови Львова з медичних питань.

Відтак, медик наголосив, яких рекомендацій слід дотримуватись, аби вберегти себе від можливого інфікування, а також, що робити, якщо все ж таки захворіли.

«Ми не можемо застерегти себе від всього. Найперше — потрібно перестати панікувати — нам треба спокійно дотримуватися тих заходів, які були. Треба тримати більшу трішки дистанцію у громадських місцях. Прохання - не ходити на великі забави, тому що ми самі породжуємо потім проблему. Якщо вам дали запрошення на якесь свято, де буде багато людей, і ви ще не хворіли ковідом, будь ласка, не ходіть на такі масові заходи, бо це дуже важливо.

Якщо ви захворіли — потрібно бути свідомими. Скористайтеся зараз можливістю зробити тест на антиген або ПЛР-тест, і якщо результат позитивний, будьте свідомі і не заражайте людей, не пересувайтеся десь поза містом. Бо сьогодні в нас був казуїстичний випадок в новинах, що чоловік з позитивним ПЛР-тестом сів у автобус, який прямував закордон, і це просто не вкладається в голові. Тому зберігайте спокій, будьте свідомими і, якщо у вас дійсно виявили ковід, не переживайте, а спокійно попередьте сімейного лікаря, який вам завжди допоможе крок за кроком вийти з цієї ситуації. Також я раджу всім старатися дивитися інформацію від медичних експертів, щоби розуміти, які кроки потрібно робити, коли ви захворіли на ковід", — підсумував Тарас Жиравецький, лікар, радник міського голови Львова з медичних питань.

Епідситуація на Львівщині погіршується, - керівник департаменту охорони здоров’я

Голова ЛОДА Максим Козицький вакцинувався від COVID-19

З 9 березня закладам освіти Львівщини рекомендують перейти на дистанційне навчання

В Україні більше 10 тисяч нових COVID-випадків: 577 дітей

Завтра починають роботу бригади з вакцинації ще у трьох містах області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів