Уряд розширив категорію осіб, яким не обов’язкова самоізоляція при перетині кордону

19:28 14 серпня 2020 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України вніс перелік змін до Постанови № 641 від 22 липня 2020 року, котра встановлює карантинні правила на період з 1 по 31 серпня 2020 року.

Про це інформує Держприкордонслужба, пише DailyLviv.

Згідно з рішенням Уряду розширено категорію осіб, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19, яким не обов’язкова самоізоляція.

Зокрема, до переліку потрапили особи, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та особи, котрі здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Окремо нагадаємо, що виняток щодо самоізоляції при перетині кордону також становлять:

особи, які не досягли 12 років;

особи, які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;

працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїздних і локомотивних бригад;

інструктори збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил;

діячі культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них.

Перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується Міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з перетином державного кордону (яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави із значним поширенням COVID-19) припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону.

Крім того, діючими правилами передбачено, що уповноважені службові особи Держприкордонслужби відмовляють у пропуску в Україну іноземцям та особам без громадянства без наявного поліса страхування, що покриває витрати на лікування COVID-19. Така вимога не стосується окремих категорій іноземців, які чітко визначені Постановою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів