У світі поширюються три різні штами коронавіруса: А,B,C

20:48 10 квітня 2020 р.

Фото до новини

У світі поширюються три різні штами коронавіруса: А,B,C

"У світі поширюється три типи смертоносного коронавіруса, при цьому США вражені оригінальним штамом з Китаю. Дослідники з Кембриджського університету склали карту генетичної історії інфекції з грудня минулого року до березня поточного і виявили три різних, але тісно пов'язаних варіанти коронавіруса", - повідомляє Daily Mail.

Аналіз штамів показав, що тип А - вихідний вірус, який передався людям від кажанів через ящірок - не був найпоширенішим у Китаї. Епіцентр пандемії в Китаї був в основному вражений типом В, який поширювався ще напередодні Різдва", - передає газета Daily Mail.

"Результати показали, що тип A найбільш поширений в Австралії та США, де було зареєстровано понад 400 тис. випадків COVID-19. Дві третини американських зразків належали до типу А, але інфіковані пацієнти були, в основному, вихідцями із Західного узбережжя, а не з Нью-Йорка", - наголошується в статті.

"Доктор Пітер Форстер і його команда виявили, що у Великій Британії йде поширення, в основному, типу B: у трьох чвертях зразків визначено саме цей штам. У Швейцарії, Німеччині, Франції, Бельгії та Нідерландах також домінує тип B. Інший варіант, тип C, походить від типу B і прийшов до Європи через Сінгапур".

Вчені вважають, що вірус, офіційно званий SARS-CoV-2, постійно мутує, щоб подолати стійкість імунної системи в різних популяціях. Для відстеження поширення вірусу були адаптовані методи, використані для відстеження доісторичної міграції древніх людей.

Аналіз даних показує, що оригінальний штам вірусу міг поширюватися в Китаї ще у вересні. А штам B, за словами доктора Форстера, існував уже в переддень Різдва, як показав їх аналіз. Це означає, що вірус вже мутував до того, як в Китаї були зареєстровані випадки захворювання COVID-19. Ухань вперше зареєстрував спалах таємничого вірусу 31 грудня.

"Більшість випадків в Ухані належать до типу B, у той час як похідний тип C виник пізніше і спочатку поширювався через Сінгапур", - сказав доктор Фостер. Він припустив, що тип С не мутує, проте закликав ставитися до його відкриття з обережністю, вказуючи на те, що вибірка була дуже маленькою.

Рада Церков Львова рекомендує дозволити мирянам у Вербну неділю та на Пасхальні свята під час онлайн-трансляцій, після прочитання відповідних молитов про благословення верби й пасхальних страв, окропити їх святою водою самостійно вдома.

Обсервація (ізоляція) у спеціальних закладах за рішенням Уряду стає обов'язковою для всіх, хто прибуває в Україну з-за кордону.

Міський голова Львова Андрій Садовий заперечив запровадження у Львові комендантської години. Він не почув звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів