У Львові діляться досвідом військові реабілітологи

17:15 23 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Українські й американські військові лікарі-реабілітологи діляться досвідом на базі львівського госпіталю.

Про це повідомили в середу, 23 жовтня, у міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці: «У Львові на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону проходить семінар із навчання лікарів-реабілітологів з військових шпиталів Міністерства оборони України та Національної гвардії України, де практикується робота з реабілітації пацієнтів із різними травмами і пораненнями. До навчань українських спеціалістів залучені медики зі Сполучених Штатів Америки, зокрема лікарі зі шпиталю НАТО, який розміщується в німецькому місті Ландштур».

«Як розповів начальник відділення відновлювального лікування клініки реабілітації та відновлювального лікування ВМКЦ Західного регіону майор медичної служби Роман Скоропад, семінар із навчання лікарів-реабілітологів, безпосередньо фізичних терапевтів і ерготерапевтів, включає в себе як проведення лекційних занять, так і практичну роботу з пацієнтами, які сьогодні знаходяться на реабілітації у Львівському госпіталі», – поінформували також у міністерстві оборони.

Роман Скоропад також зазначив: «Спеціально для тренінгу ми підібрали найбільш складних пацієнтів, які перенесли черепно-мозкові травми, поранення, мають проблеми зі спинним мозком. По двох важкотравмованих, що мають одночасно комбіновані поранення і травми – ми би хотіли отримати консультації наших зарубіжних колег. Таким чином ми переплітаємо теоретичний матеріал з практичним досвідом роботи, зокрема, лікарів нашого Центру. Адже фактично ця тематика для нас нова. Ми активно займаємося нею з початку війни на сході».

«Загалом на тренінгу присутні близько 50 учасників. За три дні вони обміняються досвідом зі своїми іноземними колегами і поїдуть впроваджувати здобуті знання по своїх медичних установах», – розповіли також у міністерстві оборони.

«До речі, з 2014 року у відділенні відновлювального лікування ВМКЦ Західного регіону пройшли реабілітацію більше 1400 осіб. Тут майже немає вільних місць. Завжди на реабілітації знаходиться щонайменше 20 пацієнтів», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів