У Львові декларації з лікарями підписали понад 250 тисяч пацієнтів, – ЛМР

17:48 18 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб запевнив: «З початку кампанії «Лікар для кожної сім’ї» декларацію з обраним лікарем – сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, уже підписали понад 250 тисяч містян, і кожного дня ця цифра зростає».

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб запевнив повідомив також у понеділок, 18 червня: «Усіх закликають не зволікати з вибором, адже чим швидше почати пошуки «свого» лікаря – тим більше вибору і впевненості, що саме цей лікар вам підходить. А якщо уже знайшли чи маєте лікаря, якому довіряєте – не зволікайте і підпишіть з ним декларацію. Бо у Львові вже є сімейні лікарі, які набрали оптимальну кількість пацієнтів».

Володимир Зуб запевнив: «Лідерами процесу залишаються наші великі установи – перша міська лікарня імені Князя Лева, яка має у своєму складі поліклініки на Хімічній, на Мазепи, і ще сім амбулаторій у Шевченківському районі. На другому місці йде 5-та міська поліклініка в Залізничному районі, на третьому місці – друга міська поліклініка у Франківському районі».

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР доповнив: Цей процес динамічний, і ми активно працюємо з нашими мешканцями, залучаємо їх до підписання декларацій. І щоб допомогти, в наших поліклініках діють спеціальні консультативні пункти, в яких інформують та консультують містян, як обрати сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, і що потрібно для того, щоб підписати з ним декларацію. В кожному закладі розміщена інформація про сімейних лікарів — досвід роботи, освіта тощо, також вся інформація про сімейних лікарів розміщена на сайтах наших установ, поширюється у соціальних мережах. Тому закликаємо не зволікати з вибором свого лікаря».

Володимир Зуб доповнив: «У нас офіційно є 750 тисяч приписного населення у Львові, але думаю, що з плином часу в нас ця цифра буде більша, тому що пацієнти з прилеглих територій до Львова чи з будь-яких інших міст мають право підписати декларацію з нашими лікарями. Станом на минулий тиждень вже була достатньо велика кількість лікарів, які підписали і по 1500, і 1600, і 1700 декларацій. Також є лікарі, які вже набрали понад 1800 пацієнтів».

Про це повідомили в понеділок, 18 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Процес підписання декларацій стартував у квітні і триватиме доти, доки всі не знайдуть свого лікаря і не підпишуть з ним декларацію. Декларація – це форма заяви, якою пацієнт повідомляє, що обрав саме цього лікаря, який надаватиме йому первинну допомогу».

«Підписати декларацію з лікарем може кожен у будь-якому медичному закладі, незалежно від місця свого проживання чи реєстрації, якщо цей медичний заклад підключено до системи «Електронне здоров’я» та позначено наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря». Декларація підписується безстроково, але пацієнт може обрати іншого лікаря, підписавши з ним декларацію – зміни автоматично зафіксуються в електронній системі», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів