У Львівському військовому госпіталі – 180 поранених фронтовиків з усієї України (відео)

21:30 3 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Щодня ціла бригада висококваліфікованих лікарів проводить по 30 операцій в день, деякі, особливо важкі тривають і до восьми годин.


Відео: Gazeta.ua

Із початку військових дій на Сході Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові приймає поранених бійців із різними травмами та пораненнями. Сюди скеровують солдатів та офіцерів із усієї України. На цей час у госпіталі перебуває 180 військових із зони АТО. Вісім з них – у тяжкому стані.

«Госпіталь заповнений понад норму, зараз у ньому загалом 680 хворих, щодня надходять нові, так само щодня ціла бригада висококваліфікованих лікарів проводить по 30 операцій в день, деякі, особливо важкі тривають і до восьми годин. Хворі прибувають найчастіше із кульовими, уламковими пораненнями», – каже на брифінгу полковник, керівник медичного центру Іван Гайда.

Військовим із Львівщини та інших областей допомагають волонтери із організації «Волонтерська сотня». На контрольно-пропускному пункті вони облаштували кімнату для збору речей, щодня вивішують списки першочергових речей, які необхідні для поранених. 

«Я починала волонтерську діяльність ще з Майдану, зараз допомагаю бійцям. Пораненим із інших областей потрібен одяг, взуття, ковдри, дешеві мобільні телефони. Ми надаємо кожному новому прибулому гігієнічні пакети, фрукти-соки. Нам активно допомагають підприємці із ринку «Шувар», церковні громади, діаспора, звичайні люди», – каже керівник волонтерів Світлана Сидоренко.

Підконтрольні львівському медичному центру госпіталі у Луцьку, Рівному, Чернівцях, Мукачево також приймають бійців, але легкопоранених. 

Про це повідомило в середу інтернет-видання «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», у Львові військові медики щодня проводять до 30-ти успішних операцій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів