У Львівській дитячій лікарні запрацювала сучасна лабораторія

14:15 2 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Відтепер у Міській дитячій клінічній лікарні на вулиці Орлика можна отримати результати аналізів за лічені хвилини.

Про це повідомили в п’ятницю, 2 серпня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Це стало можливим завдяки перемозі проекту «Сучасна лабораторія для дитячої лікарні» у громадському бюджеті Львова. Це перший великий проект – переможець громадського бюджету 2018-2019 року».

«У рамках проекту у Міській дитячій клінічній лікарні з’явилось нове та сучасне обладнання, яке дозволяє швидко провести велику кількість складних аналізів. Серед закупленої техніки: Автоматичний гематологічний аналізатор, коагулометр, аналізатор сечі, мікроскоп, аналітичний модуль «Architects» та аналізатор електролітів «SmartLyte». Загальна вартість закупленої техніки близько двох мільйонів 952 гривень», – поінформували також на порталі депутатів.

Авторка проекту Наталія Ліпська зазначила: «Ідея проекту полягає у створенні сучасної лабораторії, яка дозволить оперативно проводити велику кількість аналізів. Для того, щоб зберегти здоров’я дитини, лікар не може чекати добу або більше на результати аналізу, він має реагувати негайно».

«У цій лікарні є ургентна хірургія та дитяча реанімація. Іноді бувають дуже складні випадки і результати аналізів треба отримати максимально швидко. А цей апарат дозволяє робити 130 видів аналізів. І тепер, маючи таку апаратуру, лікарі вже можуть думати про більш складні види лікування», – розповіла також Наталія Ліпська

Завідувачка клініко-діагностичної лабораторії МДКЛ Ярослава Микитин повідомила: «Аналітичний модуль «Architects» виводить роботу лікарні на якісно новий рівень. У цей апарат, імунохемілюмінесцентний аналізатор, можна одночасно завантажити 65 зразків крові і отримати результати за пів години. Він дозволяє робити широкий спектр високотехнологічних обстежень і не у кожній приватній лабораторії є такий апарат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів