Три медичні заклади на Львівщині отримали перші кошти за договором з НСЗ

09:15 17 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/chtspmsd

В облдержадміністрації запевнили: «Три медичні заклади області, що уклали договори з Національною службою здоров'я України, отримали на свої рахунки перші кошти. Це Червоноградський Центр первинної медико-санітарної допомоги, Моршинська міська лікарня, Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Нова система фінансування закладів первинної допомоги працює за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Кожен з цих закладів отримав фінансування відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, та додатково – за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладів, але ще не обрали лікарів. Для багатьох закладів це значно більше коштів, аніж вони отримували щомісяця до впровадження змін у системі охорони здоров’я».

«У 2018 році базовий тариф за обслуговування одного пацієнта – 370 гривень на рік. До цього базового тарифу застосовуються коефіцієнти залежно від віку. Зокрема, за обслуговування дитини віком до п’яти років лікарня отримає 1480 гривень на рік. А за обслуговування пацієнта, старшого за 65 років – 740 гривень. У середньому тариф за обслуговування однієї людини за новою системою становить 550 гривень і це майже вдвічі більше, ніж за субвенцією. 25 липня НСЗУ оголосить «другу хвилю» підписання договорів із закладами», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів