Від «тваринячих інфекцій» щороку вмирає 700 тисяч землян

12:19 25 березня 2020 р.

Фото до новини

Захворювання, які можуть передаватися від людей до тварин і назад, є причиною понад 17% усіх інфекційних захворювань і щорічно призводять до смерті понад 700 тисяч людей.

"Наступна пандемія - це лише питання часу, стверджують вчені, які говорять, що ми повинні почати готуватися до наступної. Зростаюче населення нашої планети змушує нас наближатися до дикої природи і піддає нас ризику появи нових вірусів, попереджають екологи", - повідомляє Daily Mail.

"Кампанія National Geographic на підтримку природи стверджує, що нас чекає більше хвороб, таких як COVID-19, через вирубування лісів і використання диких тварин в ролі домашніх вихованців, а також як джерело їжі та ліків. Енрік Сала, морський еколог, який бере участь у кампанії, каже, що ми повинні припинити ігнорувати зв'язок між інфекційними хворобами і світом природи ", - йдеться в статті Daily Mail.

"Очікується, що до 2050 року населення світу виросте на 2 млрд. До 9,7 млрд. людей, що надасть додатковий тиск на джерела їжі - і наблизить людину до дикої природи. За словами доктора Семюєла Майєрса з Альянсу за здоров'я на планеті, людське вторгнення в середовище проживання диких тварин зближує людей з дикими популяціями. "Ми знаємо, що інші тварини є величезним резервуаром патогенних мікроорганізмів, з багатьма з яких ми ще не стикалися", - сказав він газеті The Independent.

"Девід Кваммен, експерт з інфекційних захворювань, зазначає, що наша екосистема містить багато різних видів диких тварин, рослин, грибів і бактерій. Він каже, що в кожному з них і в різноманітності нашої системи існує безліч унікальних вірусів, які можуть поширюватися на людей, як це сталося з COVID-19". І якщо ми встановимо контроль над COVID-19, нам потрібно почати думати про наступний вірус, заявив Кваммен, додавши, що необхідні радикальні зміни, в тому числі встановлення зв'язку між здоров'ям і збереженням природи.

"Я абсолютно впевнений, що якщо ми продовжимо нашу практику руйнування світу, в майбутньому таких хвороб буде більше", - сказав Сала газеті.

"Передбачається, що COVID-19 був переданий від тварин людям на"ринку диких тварин" в Ухані в Китаї, але офіційні особи не підтвердили це. Китай видав заборону на споживання диких тварин і на ринки диких тварин", - нагадує Daily Mail.

"Дослідники вказують, що в усьому світі необхідні нові регуляції для захисту планети, а також просвітницька робота, що проливає світло на зв'язок між шкодою навколишньому середовищу і поширенням інфекційних захворювань", - наголошується в статті.

"Коли ми вирубуємо тропічні ліси, щоб будувати села, отримувати деревину і створювати шахти, вбиваємо або ловимо диких тварин для того, щоб з'їсти їх, ми піддаємо себе впливу цих вірусів, - заявив Кваммен. - Якщо ви зносите старий сарай, летить пил. Коли ви знищуєте тропічний ліс, летять віруси. Ці моменти руйнування дають можливість незнайомим вірусам проникнути до людей і вкоренитися".

"Захворювання, які можуть передаватися від людей до тварин і назад, є причиною понад 17% усіх інфекційних захворювань і щорічно призводять до смерті понад 700 тис. осіб. Кількість цих захворювань збільшується з 1950-х років, коли вперше з'явилося 30 нових інфекційних захворювань. До 1980-х років ця цифра потроїлася. Серед цих хвороб - ВІЛ, лихоманка Ебола, атипова пневмонія, близькосхідний респіраторний синдром і вірус Зіка", - передає видання.

Нагадаємо, що, за даними ЦГЗ, станом на 10:00 двадцять п’ятого березня в Україні зафіксували 113 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів