Прикордонники боряться з тютюновою пандемією

10:17 31 травня 2020 р.

Фото до новини

За 12 місяців Державною прикордонною службою України припинено переміщення контрабандистами понад 4,2 млн пачок тютюнових виробів.

За статистикою, з початку травня минулого року до початку травня цього року найбільше тютюнових виробів затримано на кордоні з  Румунією –  понад 1,5 млн пачок. Більше 670 тисяч пачок вилучено на кордоні з Молдовою. До Польщі намагалися доправити 570 тисяч пачок, а з  Білорусі – 500 тисяч пачок.  Чималу кількість - 315 тисяч пачок - прикордонники вилучили  на кордоні з  Угорщиною. Про це повідомила Держприкордонслужба

Сьогодні День боротьби з тютюнопалінням. Всесвітній день без тютюну був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну Верховна Рада України ратифікувала у березні 2006 року. Ця конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирають мільйони людей, і ця цифра у світі тільки збільшується.  

"Щоденний Львів" повідомляв, що на українсько-польському кордоні у Краківці та Шегинях затримали рекетирів, які вимагали данину з перевізників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів