Німецькі хірурги прооперували у Львові 15 пацієнтів

16:15 5 грудня 2016 р.


Фото: прес-служба Львівської міськради

Пластичні хірурги з Німеччини безкоштовно допомагали у Львові маленьким і дорослим пацієнтам та ділились досвідом з українськими колегами.

Про це повідомили сьогодні, 5 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що впродовж 2-5 грудня на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні відомі пластичні хірурги Клаус Екснер та Б’янка Байкан-Екснер провели низку консультацій та операцій пацієнтам, а також за участю хірургів відбувся майстер-клас з  реконструкції вушної раковини. Причому доктор медицини, хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер приїхав до Львова уже всьоме, і цього разу – з відомим пластичним хірургом Б’янкою Байкан-Екснер.

Метою їх візиту було допомогти дітям і дорослим позбутися важких вроджених і набутих вад. Зі свого щільного графіку німецьким хірургам вдалося викроїти лише три дні – 5 грудня вони уже повертаються додому. Тож час перебування у Львові використовували максимально: консультували і оперували пацієнтів зі складними проблемами, які потребують корекції з допомогою пластичної хірургії з ранку і до пізнього вечора. Водночас, українські лікарі навчались світових методик виконання пластичних операцій.

Клаус Екснер розповів: «Нашою метою є співпраця і впровадження нових методик, які з’явилися у пластичній хірургії, щоб в Україні найбільше людей можна було прооперувати за новими технологіями. Рік тому я приїжджав зі спеціалістом з офтальмології,  цього року вдалося переконати Б’янку, яка навчилася техніки реконструюванню вуха, приїхати до Львова».

Німецький хірург також зазначив: «У Львові є ще дуже багато дітей, які дуже чекають на цю роботу. І основою нашої роботи є активність роботи доктора Савчина, львівських лікарів, і завдяки підтримці міського управління охорони здоров’я ми змогли надати безкоштовну гуманітарну допомогу багатьом українським дітям».

Клаус Екснер повідомив також: «У нас зараз дуже багато пацієнтів, які мають вроджені вади – вади очей, рук, кінцівок, проблеми з післяопераційними ранами. Ми робили реконструкцію грудної клітки після операції з видалення раку, і нашою метою є впровадження тут, в Західній Україні, мікрохірургії – делікатного зшивання судин під мікроскопом. Сподіваюсь, що у майбутньому ми матимемо багато можливостей допомагати і запрошувати на навчання до Німеччини». 

За словами пластичного хірурга Б’янки Байкан-Екснер, такі візити – це чудова можливість обміну досвідом тут, у Львові. Вона також зазначила: «Звичайно, у світі є багато різних технік оперування, і ми теж навчаємось, тому праця тут є теж своєрідним досвідом. Медицина живе завдяки обміну технікою роботи, щоб пацієнти у всьому світі були прооперовані на високому рівні».

Оперували та консультували дітей і дорослих зі всієї України відомі пластичні хірурги спільно з львівськими колегами на базі опікового центру комунальної 8-ї міської клінічної лікарні. Під час візиту було прооперовано 15 та проконсультовано 46 пацієнтів. Також у межах візиту Клаус Екснер провів майстер-клас із реконструкції вушної раковини при мікротії. Водночас німецький хірург оглянув 6 дітей, які були прооперовані під чаc візиту минулого року.

Як розповів завідувач опікового центру 8-ї міської лікарні Василь Савчин, з 46 пацієнтів, які були записані на прийом, відібрали 16, і хотіли допомогти якомога більшій кількості пацієнтів. Медик пояснив: «Пацієнт, у якого була відсутня вушна раковина, був оперований в суботу пані Б’янкою, і ця складна операція тривала 6 годин. Інші складні операції ми відклали, і відібрали пацієнтів, яким можна максимально допомогти за короткий часовий термін».

Під час попереднього візиту Клауса Екснера у лютому цього року, львівські та німецькі хірурги спільно прооперували 25 та проконсультували 70 дітей та дорослих.  Загалом, за чотири роки співпраці прооперовано близько 130 і проконсультовано понад 300 пацієнтів.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб підсумував:  «Пластичний хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер чотири роки поспіль приїздить до Львова, і це уже сьомий візит німецького професора.  Співпраця з відомим фахівцем триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоби  впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників «BigShoe». За період співпраці Клаус Екснер обстежив понад 300 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та прооперував близько 130 хворих. Тут є пацієнти з Запоріжжя, Херсону, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, зі всієї західної України. Окрім того, під час останнього візиту німецький хірург провів майстер-клас із реконструкції вушної раковини при мікротії».

dailylviv.com

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська