На Львівщині відкрили 10-ту сільську медамбулаторію

16:48 10 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У понеділок, 10 лютого, на Львівщині офіційно відкрили десяту сільську медичну амбулаторію з числа тих, які будують у межах державної програми «Доступна медицина».

Новий медзаклад з’явився у селі Тухолька на Сколівщині й буде обслуговувати шість сіл –  Тухольку, Сможе, Долинівку, Нагірне, Кальне та Хітар. Загалом там проживають майже 2700 людей.

«Будівництво амбулаторії в Тухольці обійшлося у п’ять з половиною мільйонів гривень. Близько 600 тисяч з цієї суми – співфінансування громади. 4 мільйони 915 тисяч – субвенція з держбюджету в межах державної програми. Ця амбулаторія, як і всі попередні, отримала сучасне медобладнання та новий автомобіль «Renault Duster». Сколівські села – відносно далекі і розкидані. Гірські райони взагалі потребують особливої уваги. Зокрема, якщо йдеться про доступ до медичних та освітніх послуг. Тому я особливо тішуся за вчасно і якісно виконані роботи», – зазначив профільний заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Амбулаторію в Тухольці, площею 202,1  квадратних метрів побудували за рік. Договір з підрядником ТзОВ «Літос» (директор – Юрців Ігор Васильович) тут уклали 8 січня 2019 року.

Головною тут буде Галина Дем’янович – місцева сімейна лікарка, за освітою педіатр. Жінка має 22 роки стажу. 17 з них працює у Тухольці та довколишніх селах.

Про це повідомили в понеділок, 10 лютого, у Львівській облдержадміністрації. Як інформував «ЩЛ», у Львові – 19 амбулаторій сімейної медицини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів