На Львівщині «грипують» 5,5 тисячі осіб

13:22 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Це на тисячу більше, аніж минулого тижня

«На Львівщині збільшується кількість людей, в тому числі і дітей шкільного віку, які захворіли на грип та ГРЗ, але ці цифри ще не говорять про епідемію», - розповів сьогодні, 20 вересня, кореспонденту інтернет-видання «Новий Погляд» заступник начальника головного управління Державної санітарно-епідемічної служби України у Львівській області Олег Когут.

Інформував також: «Від початку вересня помітно зросли випадки захворювань на грип та ГРЗ. Цього тижня на Львівщині зафіксовано 5,5 тисячі хворих. Якщо порівняти з минулим тижнем, то тоді показники були меншими – 4,5 тисячі випадків».

За даними Олег Когута, зокрема, у Львові захворіли майже 3 тис. людей. Але начальник обласного управління Державної санітарно-епідемічної служби України вважає, що до так званого епідемпорогу ще далеко.

Відтак пояснив: «Серед хворих на Львівщині 51-52% – діти. Це нормальна ситуація для цього періоду року. Епідемпоріг становить 65,1% хворих, зараз ми досягли позначки 37,4%. Визначити дату початку епідемії неможливо, однак за попередніми прогнозами, пік захворювань слід очікувати під кінець року.

Як повідомлялося, українців атакуватиме цьогоріч одразу декілька вірусів грипу. Зокрема – страшний пандемічний вірус Каліфорнія (H1N1), яким уже перехворіли понад 320 українців. Орім нього,  прогнозують також грип типу А (Вікторія) й новий для нашої країни вірус В/Массачусетс. Імунологи очікують його з Норвегії та Фінляндії. Натомість «свинячого» грипу в нинішньому сезоні не остерігаються.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів