МОЗ нарешті узаконило Перший добровольчий мобільний шпиталь (відео)

12:00 5 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: skaldstudio.dreamwidth.org

Підписання меморандуму між військовими медиками й міністерством охорони здоров'я не могли зрушити з місця декілька місяців.

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі підписав меморандум з Першим добровольчим мобільним шпиталем імені Миколи Пирогова (ПДМШ), який упродовж року своєї роботи надавав кваліфіковану медичну допомогу військовим та жителям прифронтових територій. Однак у січні 2016 року він мав згорнути свою роботу через відсутність меморандума, який надає право на перебування лікарів і проведення їхньої професійної діяльності у зоні АТО.

Президент ПДМШ Геннадій Друзенко пояснив: «На відміну від класичного волонтерства, лікарю, щоб почати працювати не в своїй лікарні, треба мати для цього правові підстави, інакше – це кримінальне правопорушення. Питання підписання протокола не могли зрушити з місця декілька місяців».

Відтак  ПДМШ був змушений залишити зону АТО через бюрократичну тяганину. За словами Геннадія Друзенка, це сталося через те, що не було підписано меморандум, який регулює діяльність шпиталю у зоні АТО.

Про це повідомили сьогодні, 5 лютого,на телеканалі «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів