30% пацієнтів із COVID-19 мають негативний ПЛР-тест

12:25 27 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Для госпіталізації пацієнту з симптомами COVID-19 не потрібно робити ПЛР-тест. Для цього достатньо наявності клінічних симптомів.

Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомив міністр охорони здоров'я Масим Степанов, пише DailyLviv.

За його словами, згідно зі світовою статистикою, до 30 відсотків пацієнтів з явними ознаками коронавірусної інфекції мають негативний ПЛР-тест. На це впливає багато факторів – зокрема процес забору, фізіологічні особливості організму та ін.

"Закінчуються випробування українських тест-систем на визначення методом ІФА антигену до SARS-CoV2. Це дозволить суттєво збільшити кількість тестувань.
МОЗ закупить експрес-тести на визначення COVID-19. Наразі проводяться відповідні переговори з компаніями-постачальниками. Також підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо виділення додаткових коштів на закупівлю цих тест-систем. Планується, що за допомогою експрес-тестів буде здійснюватись до 1 млн досліджень на місяць,"- сказав міністр.

Станом на ранок 26 жовтня у 12 регіонах були відсутні проблеми з термінами проведення тестувань на COVID-19. Однак вони поки що спостерігаються у Харківській, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській областях та у Києві. МОЗ оперативно реагує на виникнення проблем з термінами проведення досліджень, направляючи зразки до інших регіонів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів