Завтра у Львові стартує арт-проект «Код нації – справжня єдність»

12:05 5 травня 2015 р.


Фото: прес-служба ГО «Молодь ЗА Зміни»

24 травня в найбільшому місті на заході України відбудеться благодійний художній аукціон.

В Україні стартував новий арт-проект «Код нації – справжня єдність». Наразі вже завершено першу благодійну виставку в його в межах, яка проходила в Музеї Українського живопису у Дніпропетровську, з 3 до 20 квітня.

Виставка мала широкий резонанс, отримала підтримку і схвалення міської влади і Департаменту культури Дніпропетровська, викликала жвавий інтерес у містян. У результаті доброчинної виставки-продажу було реалізовано кілька робіт, частину коштів від яких було передано до благодійного фонду «Україна – Шлях Єдності». Також було передано добровільні пожертви небайдужих мешканців Дніпропетровська, які відвідали нашу виставку. 

Найближчим часом благодійний фонд надасть звіт по цільове використання коштів. Наступна виставка стартує у Львові 6 травня за підтримки громадської організації «Україна-Шлях Єдності» і триватиме до 24 травня.

Цю організацію було створено майже півроку тому вимушеними переселенцями з Донецької і Луганської областей для захисту законних соціальних, економічних, житлових, творчих, духовних та інших прав, свобод і інтересів людей, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. За перший квартал 2015 року організація спромоглася розпочати стабільну роботу зі сприяння в отриманні вимушеними переселенцями гуманітарної і благодійної допомоги, встановила контакти з органами місцевого самоврядування Львова й державної влади Львівської області, з громадськими організаціями, деякими політичними партіями для реалізації статутних завдань; проводить збір лікарських засобів для органів охорони здоров’я та для геріатричного пансіонату в зоні АТО, проводить чітку і послідовну роботу щодо отримання вимушеними переселенцями житла та підтримки їх на чужині.

Важливою відмінністю львівської виставки стало те, що крім нових робіт, які доповнили фонд проекту, і нових художників-переселенців, які долучилися до проекту, разом з роботами митців з Донбасу і Криму будуть експонуватись роботи молодих львівських художників. Проект складається з авторських серій робіт художників, поєднаних однією ідеєю – самоідентифікації українців і приналежності до єдиного ментального поля, незалежно від походження.

Справжня єдність – не в лозунгах, вона у нас в душі, всі ми маємо спільні корені і систему цінностей.  Люди, що беруть в ньому участь – молоді художники, що походять з Донбасу і Криму.

В межах чинної виставки будуть представлені понад 100 робіт талановитих сучасних митців, виконані в різних мистецьких напрямках и стилях. В роботах також використані різні матеріали і техніки: живопис, графіка, кераміка, скло, шиття.

Роботи мають експонуватись у великих містах України (Львів, Київ, Дніпропетровськ) і у країнах Західної Європи. В межах проекту буде організовано ряд виставок-продажів. Частина зібраних коштів буде спрямована до благодійних фондів для допомоги дітям-біженцям з Криму і Донбасу, які потребують термінового лікування або реабілітації, а також дітям воїнів АТО. 

У Львові відбудеться доброчинна виставка-продаж, а 24 травня – благодійний художній аукціон, до участі в якому запрошуються потенційні благодійники і небайдужі мешканці Львова, для яких проблеми хворих дітей не є лише словами. На відкритті 6 травня очікується присутність багатьох гостей, представників влади, культурних еліт, представники творчої інтелігенції, а також почесний консул Нідерландів, почесний консул Австрії, помічники консулів Польщі, Білорусі, Литви, Чехії, Мексики, представник національних меншин Львова (татарська, вірменська, грецька діаспори, представники єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є»).

На відкритті будуть присутні художники-переселенці і пануватиме неформальна, дружня атмосфера, що сприятиме спілкуванню. Також заплановані музичні номери у виконанні обдарованих дітей-переселенців.

Мета проекту: розкрити сутність справжньої єдності України.

Завдання проекту:

Ідеологічне:  через візуальні образи розкрити поняття Батьківщини, символи, смисли ідентифікації людей з Україною;

Інформаційне: показати гостям виставки, що територіальний поділ України є умовним і існує лише на папері, а генетична пам’ять, цінності, прагнення – єдині для мешканців всіх регіонів України;

популяризувати творчість молодих українських художників, розширити межі уявлень про сучасне українське мистецтво;

Соціальне: допомогти дітям за рахунок отриманих від продажу робіт коштів.

Роботи, представлені в межах проекту, відображають його основне послання:

«Ми – українські художники, позбавлені нашої малої Батьківщини, що в одну мить втратили друзів, рідних і свій дім, не хочемо втратити Батьківшину в глобальному значенні цього слова. Перебуваючи у викривленій реальності, ми не впали у відчай, не зрадили нашу рідну країну.

Ми зібрались разом для того, щоб висловити свої почуття за допомогою мистецтва. У цьому проекті ми збираємось показати миру, що єдність – не в лозунгах, вона у людських серцях, що всі ми маємо спільні корені, всіх нас поєднує одне, найголовніше: ми – народ України.

Також ми хочемо надати допомогу тим, хто потребує її понад усіх інших – дітям. Термін проведення виставки в кожному окремому місті – від семи днів до двох тижнів.

У межах виставки, крім робіт учасників, можна буде придбати тематичні листівки з роботами авторів проекту. У дні виставки будуть проводитись майстер-класи від авторів-учасників проекту, а також інші інтерактивні заходи для відвідувачів.

У країнах Західної Європи планується проведення спільних творчих зустрічей з представниками української діаспори цих країн, а також творчі заходи з місцевими національними митцями. Фінансування проекту має надаватись коштом українських і міжнародних фондів, за участі громадських організацій.

Запрошуємо громадські організації, благодійні фонди, державні установи і приватних благодійників надати посильну допомогу з організації виставок в межах проекту.

Автор, куратор  проекту – Марія Рец, тел. +380676201651, +380668187027, 

mariaretzinfo@gmail.com. Організатор  проекту у Львові ГО –  «Україна-Шлях Єдності». Координатор проекту – Адам’янц Каріна, тел +380676258045».

Про це повідомили сьогодні, 5 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі ГО «Молодь ЗА Зміни».

dailylviv.com

Загинули чоловік і донька.Тепер мама попрощалася з сином-Героєм

Великодній сніданок з потребуючими у Львові розділив міський голова

Чорноброві паски спекли на Великдень у Львові. Пекарки зламали традицію (відео)

Як у модульному містечку у Львові святкували Великдень (фото)

Благодатний вогонь в Україну привіз московський патріархат з рук олігарха-колаборанта Новінського

Ідеологія «русского міра» - єресь з церковного погляду

У Пасхальну ніч країна-терорист напустила на Україну хмару дронів

Патріарх Варфоломій за реформування Пасхалії у православному світі

Президент привітав Блаженнішого Святослава з днем народження

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік