У Брюховичах під Львовом вшанували пам'ять композитора Володимира Івасюка

15:38 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua / Facebook

Сьогодні виповнюється 36 років з дня, коли тіло Володимира Івасюка знайшли повішеним у Брюховецькому лісі.

Учора, 17 травня, у селищі Брюховичі, що на Львівщині, відбувся захід, присвячений пам’яті визначного українського поета і композитора Володимира Івасюка. Ініціатором акції виступила дитяча бібліотека №29.

За словами завідувача бібліотеки і головної організаторки заходу Галини Кривулі, ідею проведення акції подали самі читачі. Їхню ініціативу підтримали місцеві громадські організації «Наші Брюховичі» та «Разом до змін». Галина Кривуля розповіла також:

«В акції брали учать не тільки брюхівчани. Приїхало кілька людей і зі Львова. Була присутня і молодь, і люди старшого віку, представники громадських організацій, читачі. Загалом прийшло приблизно 50 людей.

Ми зібралися біля бібліотеки і урочистою ходою, з прапорами,  пішли до Брюховецького лісу, до місця, де знайшли тіло Володимира Івасюка. До лісу ми запросили нашого місцевого священика, відправили панахиду, вшанували пам'ять композитора хвилиною мовчання, запалили свічки та поклали квіти.

Потім учасники акції разом заспівали найвідоміші пісні Івасюка: «Червону руту», «Водограй», «Баладу про мальви».Сьогодні надруковані слова пісень композитора представники ГО ««Наші Брюховичі» розвішали по всьому селищу, аби нагадати мешканцям про сумну дату. Сьогодні виповнюється 36 років з дня, коли тіло Володимира Івасюка знайшли повішеним у Брюховецькому лісі».

Про це повідомили сьогодні, 18 травня, в київській газеті «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів