Парфумерія Givenchy: зухвала класика та сучасні стандарти

15:40 12 серпня 2021 р.

Що таке Givenchy? Для когось це витончені наряди, для іншого — неймовірні покази-перфоманси, але у більшості бренд асоціюється з розкішною парфумерією. Серед величезної колекції французьких ароматів кожен може знайти те, що йому до смаку: стриманий альдегід для ділової жінки, розкішні квіткові пахощі для юної дівчини чи класичний варіант для джентльмена.

Історія легендарного дому моди

Щоб зрозуміти стиль Givenchy та унікальні риси цього парфумерного дому, треба дізнатися більше про його засновника — Юбера де Живанші. Він народився у Франції, у сім’ї аристократів, де найвищими цінностями було правильне виховання, вишукані манери та принципи джентльмена. Знайомий змалечку дух розкоші став основою фірмового почерку Живанші, який він зберіг до кінця життя.

Оскільки батько Юбера загинув, коли йому були 3 роки, малий хлопчик усе дитинство бачив страждання матері та співчуття бабусі, що викликали у нього бажання втішити рідних жінок. У віці 10 років він побував на Всесвітній паризькій виставці 1937, де захоплено оглядав Павільйон елегантності з модними нарядами. Ці дві події склалися воєдино та підказали Юберу де Живанші його призначення.

Після навчання у Школі образотворчого мистецтва та роботи помічником в іменитих модельєрів, 1952 року, 25-річний юнак заснував власний модний дім з ательє поблизу Тріумфальної арки. Після цього була феєрична презентація першої колекції, захоплені відгуки преси та міжнародний успіх, що не згас і досі.

Парфумерне життя бренду

Через рік після відкриття модного дому у житті Юбера де Живанші сталася доленосна зустріч — знайомство з легендарною Одрі Хепберн. Він створював розкішні костюми для її ролей у фільмах, підкреслював елегантність щоденними нарядами, а вона надихала його на розробку нового дизайну одягу, який увійшов в історію моди ХХ століття.

Саме Одрі Хепберн сприяла створенню 1957 року першого аромату Givenchy. Вони удвох придумали фірмовий стиль «міського шику», який поєднував аристократичність у деталях і простоту у загальних формах. Юбер розробив цю концепцію під характер акторки, яка була для нього ідеалом французької жінки, і за допомогою професійного парфумера Francis Fabron створив парфумовану воду L'Interdit.

Модельєру сподобалась ідея доповнювати колекції парфумами, тож згодом він презентував аромат для чоловіків — Monsieur de Givenchy. Він навіяний стилем Юбера де Живанші, який навіть у будній день вражав досконалим виглядом і елегантністю образу. Туалетна вода стала культовою для бренду та регулярно оновлювалася, вбираючи нові риси сучасного чоловіка.

Зараз колекція Givenchy нараховує майже 250 ароматів, які були створені у співпраці з легендарними парфумерами: Alberto Morillas, Dominique Ropion, Olivier Cresp, Michel Girard, Nathalie Lorson і Christine Nagel. Парфуми мають різний характер, але всі вони надихають підкреслювати свою індивідуальність, бути рішучими та не боятися проявляти себе.

Аромати, які створили історію Givenchy

У компанії було багато успішних ароматів. Деякі з них залишились у минулому як символ давньої епохи, але більшість і досі можна придбати на EVA.UA. Щоб ви могли ознайомитися з парфумерною історією бренду, ми склали список найлегендарніших парфумів.

L'Interdit

Аромат, з якого усе розпочалось. Він натхнений образом незабутньої Одрі Хепберн, яка стала його співавторкою та рекламним обличчям. У звучанні композиції відчутна свіжість поєднання альдегідів, цитрусів та зелені.

Ange ou Demon

Ароматична композиція, створена талановитим Olivier Cresp, стала однією з найпопулярніших. Вона висвітлила суперечливу натуру жінки, яка може бути й наївним ангелом, і спокусливим дияволом. Аромат отримав майже 20 інтерпретацій, найвідоміша з яких — Ange Ou Demon Le Secret.

Organza

Ця парфумована вода 1996 року досі не втратила своєї актуальності. Її тепле та чуттєве звучання нагадує про особливість тканини органзи, яка ніжно переливається та розкішно струмує під час руху.

Very Irresistible

Захоплюючись силою жіночого духу, парфумери з Dominique Ropion створили розкішну композицію з назвою «Непереборна». У ній вони об’єднали різні види троянд для акценту на сміливості, чуттєвості та наполегливості жінки.

Play

Парні парфуми Play стали черговим бестселером Givenchy. Вони захоплюють легким звучанням, у якому поєднані грайливі ноти.

Gentleman

Цей аромат став втіленням героя бренду. 1974 року він відобразив характер і стиль самого Юбера де Живанші, а з кожним оновленням вбирав риси джентльмена свого часу.

Pi

Ще одна чоловіча композиція з оригінальною назвою Pi присвячена чоловікам, що не уявляють життя без досліджень, експериментів і пригод. Вона приваблює цікавим флаконом дизайнера Serge Mansau і розкішним запахом деревних акордів шлейфу.

Парфумерія Givenchy — це особлива атмосфера французького шарму, десятиліття удосконалення майстерності та витонченість у кожній ноті.

dailylviv.com

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН

На вулиці Личаківській у напрямку Винників почали облаштовувати додаткову смугу для руху транспорту

Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар

Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

У трьох західних областях вночі збили сім шахедів

Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

Patriot з Румунії прибув в Україну

Новий генсек НАТО прибув до Києва

БЕБ змусило автодилера відшкодувати майже ₴4,3 млн несплаченого податку

Намагалася замаскувати вбивство під самогубство

Три шахеди, які залетіли в Білорусь, летять назустріч гелікоптеру Лукашенка

Частина «чеських» боєприпасів уже в Україні

На лаві підсудних - мешканець Трускавця, який вбив свого товариша

Дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск»

У Львові висадять 326 подарованих дерев та кущів

У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

На Львівщині через ДТП згоріла автівка

Під Покровськом вдалося зупинити наступ росіян

Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі

Через блокування е-квитка ЛОВА розірвала договір ще з одним перевізником

У Дублянах одночасно горіли дві квартири

У Львові шпиталізували 82-річну пішохідку, яку на переході збив 77-річний водій

На Львівщині мешканець Хмельниччини переїхав 76-річну велосипедистку

Сили оборони вразили російську РЛС "Нєбо-М"

У паспорті наклеїв поверх чужого фото своє. Хасид не зустріне Рош га-Шана в Умані

На Стрийщині на чоловіка впало дерево. Він загинув

3 жовтня Львівщина віддасть шану чотирьом Героям

Помер колишній редактор газети «Нерухомість» старший лейтенант Андрій Карплюк

У Харкові зруйновано фасадну частину п'ятиповерхового житлового будинку

За добу ворог здійснив 142 атаки і запустив рекордну кількість дронів

Російські безпілотники атакували Київ упродовж майже 6 годин

Уночі збито ворожих 75 ударних БпЛА зі 105 запущених

Український інститут національної памʼяті зреагував на звернення польських громадян

У Львові розпочався 31-ий BookForum, але ярмарку не буде

Щоб зупинити п'яного діда за кермом, онук заявив про викрадення автомобіля

Сергій Грановський і Андрій Карплюк повернулися до рідного Львова навіки

У Львові на проспекті Чорновола починають добудовувати велодоріжку

Восьма жертва ракетного обстрілу Львова. У реанімації помер Богдан Кріль