У центрі Львова законсервують фундаменти костелу

16:00 3 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Консультативна рада при управлінні охорони історичного середовища ЛМР запропонувала законсервувати відкриті фундаменти костелу на площі Галицькій, виявлені під час робіт з реконструкції фонтану «Кульбаба».

Про це повідомили в четвер, 3 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «На площі Галицькій пропонують облаштувати громадський простір з фонтаном, але не рекомендують відновлення «Світезянки» чи «Кульбаби».

«Приватне підприємство «Патронат» розпочало в червні цього року на замовлення Галицької районної адміністрації роботи з облаштування нового сухого фонтану на місці фонтану «Кульбаба». Під час розкопок території під фонтаном виявлено «мури». Археологи та науковці спільно з’ясовували походження знахідки та мали напрацювати рішення щодо їх долі», – поінформували також у міськраді.

«На розширеному засіданні консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища було проведено обговорення на тему «Що має бути на місці фонтану «Кульбаба» – фонтану «Світезянка» і костелу?». Прийняті рішення – відкриті фундаменти костелу законсервувати до настання холодів, опрацювати проект громадського простору, який охопить більшу територію, стіни храму ознакувати візуально в мощенні, встановити мініатюрний макет костелу з інформацією про храм і оточення, забрати кіоски. Фонтан має право там бути, але не рекомендувати відновлення «Світезянки» чи «Кульбаби», – повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів