У Львові відзначили 78-му річницю відновлення Української держави

19:18 30 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У неділю, 30 червня, у Львові відбулися урочистості з нагоди 78-ї річниці проголошення Акту відновлення Української держави.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації., де також розповіли: «Як і 78 років тому, сьогодні, з балкону будинку товариства «Просвіта» у Львові (площа Ринок,10) громадський діяч Юрій Антоняк зачитав Акт відновлення української держави. Із вітальним словом до присутніх звернулися голова Львівської обласної організації  «Просвіта» імені Тараса Шевченка Ярослав Пітко та Почесний Голова Всеукраїнського Товариства, голова Львівського обласного Товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко».

Ярослав Пітко наголосив: «Вітаю всіх з цією історичною подією. І справді, лише вдуматися, що у розпал світової бойні, коли більшість європейських народів стогнали під німецьким чоботом в неволі, українська нація змогла піднятися з колін і проголосити українську державу. Це не був одноразовий хвилевий акт, це було продовження попередньої боротьби, зокрема революції початку 20 століття і власне ця політична еліта в особі, зокрема Коновальця, готувала нову еліту,  кадри, які працювали в народі і які готували цей Акт проголошення незалежної української держави».

Натомість Петро Франко зазначив: «Мені пригадується 1941 рік, якраз цей день. Я вже не один раз говорив, на той час мені було 7 років, але я добре пам’ятаю, як активно Галичина піднімалася на утвердження своєї держави, не дивлячись на те, що не мала своєї держави, тільки діяло підпілля. Але мрія всіх була одна-єдина  – утвердження своєю української держави. І це не випадково, що це був акт підтвердження незалежності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів