У Львові відзначають 96-ту річницю утворення ЗУНР (відео)

19:00 1 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, її голова Петро Колодій наголосив у суботу: «Сьогодні ми також вшанували героїв, які, захищаючи нашу державу, загинули на сході нашої держави, віддали своє житття за майбутнє України та її народу».


Відео: tvzikua

У прес-службі обласної ради повідомили в суботу «Щоденному Львову», що сьогодні, 1  листопада, у Львові проходять урочистості з нагоди 96-ої річниці утворення Західно-Української Народної Республіки. У повідомленні також конкретизують:

«Зокрема, відбулося покладання квітів до могил видатних діячів ЗУНР на Личаківському кладовищі.  У заходах взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, депутат Львівської обласної ради Юрій Зірченко, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник, представники Львівської міської ради, представники ветеранських громадських організацій. 

Представники влади та громадськості поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі, поклали квіти та запалили лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «Пласту» Олександра Тисовського та воїна УГА Северина Левицького. Також учасники заходів поклали квіти до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, поклали квіти та запалили лампадки на могилах воїнів, загиблих під час АТО.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій у коментарі відзначив на надзвичайній важливості події 1 листопада 1918 року в історії Української держави. Петро Колодій наголосив:

«Відзначаючи цю подію, ми повертаємося на початок ХХ століття. Це важка історія ХХ століття, історія становлення нашої державності. На жаль, впродовж років Незалежності України ми неналежним чином вшановували наших героїв, неналежно вивчали нашу історію. Маємо велику надію, що в нашій державі зараз усе зміниться. Діти вивчатимуть справжню історію України. Ми будемо виховувати майбутні покоління, наших дітей на подвигах справжніх героїв українського народу».

Окрім того, голова Львівської обласної ради сказав: «На жаль, ми нині також маємо складну ситуацію в державі. В Україні знову гинуть люди. Сьогодні ми також вшанували героїв, які, захищаючи нашу державу, загинули на сході нашої держави, віддали своє житття за майбутнє України та її народу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів