У Львові відкриють виставку про середні віки

11:15 4 червня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: uk.wikipedia.org

У вівторок, 4 червня, о 14.00 у Львівському історичному музеї розпочнеться презентація виставки «Львів: подорож у середні віки»

Про це повідомили у вівторок, 4 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Виставка побудована на матеріалах археологічних розкопок, які проводили на теренах Львова у 1999-2013 роках працівники Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України. До уваги відвідувачів – понад 500 артефактів».

«Серед унікальних знахідок – енколпіони ХІІ-ХІІІ століть (хрести-релікварії, в які вкладали мощі святих); кахля ХV-ХVІ століть, орнаментована рельєфним геральдичним зображенням, де три стилізовані герби – Львова, Великого князівства Литовського та Польщі – об’єднані в один сюжет. Експонується срібна таця ХV-ХVІ століть з найдавнішим, відомим історикам, гербом Львова на металі.Однак більшість репрезентованих артефактів є речами щоденного вжитку львів’ян, які жили в різні історичні епохи», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Доповнюють виставку і допомагають перенестись у глибину віків графічні твори митців ХVІІІ-ХІХ століть із фондів Львівського історичного музею. Організатори виставки – Львівський історичний музей та Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України. Куратори виставки – Оксана Куценяк, Емілія Зарубій, Микола Майорчак», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів