У Львові планують розпочати реставрацію й консервацію руїн Високого Замку

13:15 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У міськраді запевнили: «Роботи з реставрації та консервації руїн Високого Замку планують розпочати у цьому році».

Про це повідомили в середу, 20 червня, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила: «Тендерна процедура відбулася. Є переможець тендеру. Це фірма «Арка-Пік». Вона проводила реконструкцію площі Митної. Ми маємо 10 днів на підписання договору. Якщо усі документи в порядку, ми підпишемо договір на виконання робіт».

Лілія Онищенко також нагадала: «Наприкінці минулого року ми вже оголошували тендер на реставрацію та консервацію руїн Високого Замку. Ми отримали дозвіл на початок проведення цих робіт і могли їх розпочинати, але фірма, яка виграла тендер, відмовилася їх виконувати через низьку вартість. Цього року ми перераховували кошторис і оголошували тендер ще раз».

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР розповіла також: «Вартість робіт з реставрації та консервації руїн Високого Замку – 11 110 912 гривень. Сума збільшилася, у порівнянні з минулим роком, тому що, перше – змінилася ціна багатьох робіт, збільшилася вартість будівельних матеріалів, змінилася мінімальна заробітна плата та ін. Тому вартість виконання будівельних робіт приблизно депву’ять мільйонів гривень, а решта це інші видатки».

Лілія Онищенко також повідомила: «Роботами з реставрації та консервації руїн Високого Замку передбачається укріплення стіни, влаштування оглядового майданчика довкола муру, зверху буде доповнення муру, до певного рівня, цеглою, відтворення бійниць, накриття стіни і благоустрій території довкола. Роботи з реставрації та консервації руїн Високого Замку є складні. Доступ туди можливий єдиною дорогою, яка веде до телевежі. Отож, завозити техніку, завозити матеріали туди є досить складно. Маю надію, що фірма, яка виграла тендер, розпочне цього року роботи. Роботи мали б тривати впродовж 2018−2019 років при умові наявного фінансування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів