У львівській Академії Сухопутних військ вшанували ветеранів Другої світової

11:58 8 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Від імені молодих захисників Батьківщини учасників бойових дій під час Другої світової війни привітав курсант Академії сухопутних військ та учасник антитерористичної операції –старший сержант Вадим Гаврилюк.

У львівській Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулися заходи до 70-річчя Перемоги над нацизмом в Європі. З нагоди пам’ятної дати до навчального закладу завітали численні ветерани Другої світової війни, представники громадських організацій та інші гості.

Вітаючи сивочолих ветеранів із річницею Перемоги, начальник Академії сухопутних військ – начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук –щиро подякував їм за життєвий подвиг і героїчний приклад служіння Батьківщині. Також він нагадав про нерозривний зв’язок між поколіннями захисників Вітчизни.

Павло Ткачук зазначив також: «Сьогодні ми відчуваємо єдність поколінь, єдність армії і народу, єдність України та цивілізованого світу, які дають нам тверду віру у правоту нашої справи – захист Батьківщини від збройного агресора. Впевненості в перемозі нам додають приклади наших вихованців, які героїчно захищають рідну землю, примножуючи славні бойові традиції минулих поколінь. Але, в першу чергу, таким прикладом для українських воїнів є покоління ветеранів, які сімдесят років тому здолали гітлерівський нацизм».

Присутні на урочистостях вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх воїнів-захисників Батьківщини, які віддали свої життя заради миру та злагоди на Українській землі. Згодом за вагомий внесок у перемозі над нацизмом у Європі, активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, збереженні та пропаганді традицій служіння українському народові генерал-лейтенант Павло Ткачук нагородив учасників Другої світової війни цінними подарунками.

Від голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, за багаторічну активну громадську діяльність з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі почесною грамотою було нагороджено члена Золочівської районної адміністрації ветеранів України Івана Гуріна, членів Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Івана Говду, Олександра Шароварського, Миколу Мазура, Мирослава Сипу та Степана Угрина. Також голова Франківської районної адміністрації Львова Руслан Кандибор від Львівської міської ради нагородив групу ветеранів пам’ятними монетами короля Данила.

Від імені молодих захисників Батьківщини учасників бойових дій під час Другої світової війни привітав курсант Академії сухопутних військ та учасник антитерористичної операції – старший сержант Вадим Гаврилюк. Він подякував ветеранам за їхній безсмертний подвиг та запевнив, що сучасне покоління українських вояків з гордістю нестиме славні бойові традиції своїх дідів та прадідів, мужньо боронитиме рідну Українську землю від зазіхань будь-якого агресора.

На завершення урочистостей для ветеранів відбувся концерт та частування солдатською кашею. Про це повідомили сьогодні, 8 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів