На Львівщині відзначатимуть 75-ту річницю створення УГВР

17:34 10 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivoblrada.gov.ua

У неділю, 14 липня, на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» у селі Сприня в Самбірському районі Львівської області відбудеться відзначення 75-ї річниці створення Української Головної Визвольної Ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли, що в програмі святкування передбачені:

14 липня з 9.00 – збір учасників біля пам’ятника Степану Бандері на площі Пам’яті в Самборі, покладання квітів до пам’ятника Степану Бандері, героям «Небесної сотні», погруддя Степана Стебельського, Анни Черешньовської, Терентія Піхоцького, вшанування пам’яті Степана Стебельського («Хрін»), члена ОУН, командира сотника УПА, командира тактичного відтинка УПА «Макіївка», розвідниці УПА Анни Черешньовської, окружного провідника ОУН-УПА Терентія Піхоцького (Криця, Оса), крайовому провіднику ОУН, командиру бойової округи «Буг» Зеновію Тершаковцю (Федір).

14 липня з 9.30 – відправлення автобусів

14 липня з 9.45 – огляд експозиції у музеї національно-визвольних змагань у селі Чуква. Переїзд у селі Блажів.

14 липня з 10.15 – спільна молитва за загиблими борцями за волю України на могилі вояків УПА в селі Блажів. Переїзд у селі Воля Блажівська.

14 липня з 10.45 – спільна молитва за загиблими борцями за волю України на могилі вояків УПА в селі Воля Блажівська. переїзд у селі Звір.

14 липня з 11.15 – освячення меморіалу ті поминальна панахида за загиблими борцями за волю України на могилі вояків УПА в селі Звір. Переїзд до спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака (селі Сприня).

14 липня з 12.00 – зустріч гостей, ветеранів УПА, представників влади, реєстрація 14 липня з учасників.

14 липня з 13.00 – урочиста хода учасників святкувань до пам’ятника засновникам УГВР. Покладання квітів до пам’ятника засновниками УГВР. Поминальна панахида за борцями за волю України.

14 липня з 13.45 – урочисте віче. Святковий концерт.

Оргкомітет організує для учасників заходу автобуси за маршрутом програми. Відправка автобусів – о 9:30 з площі Пам’яті в Самборі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів