На Львівщині відновили криївку УПА

13:00 21 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dobreserce.com

Зокрема встановили у ній два кулемети.

Позафракційний народний депутат Олег Канівець, який вийшов 4 квітня зі складу парламентської фракції «Батьківщина», повідомив на сайті свого благодійного фонду «Добре серце», що 20 жовтня в лісі неподалік села Новошино на Жидачівщині відкрито криївку Української повстанської армії. стверджує також, що у ній загинув 1951 року один із провідних ідеологів та публіцистів збройного підпілля - керівник Головного осередку пропаганди Проводу ОУН, заступник Голови Генерального Секретаріату УГВР, начальник політвиховного відділу Головного військового штабу УПА, редактор та автор багатьох підпільних публікацій Петро Федун «Полтава».

Місце його загибелі, як інформує Олег Канівець, віднайшли подружжя Володимир та Наталія з Мелехів міста Ходорова та член Братства вояків ОУН УПА Олексій Данилишин. А відновлено криївку спільними зусиллями керівників Жидачівщини і благодійників.

Нардеп повідомив також, що подарував для цієї криївки два кулемети. Хоч поширення такого самопіару навряд чи поміщається в рамках благодійництва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів