На Львівщині відкрито виставку, присвячену автору мелодії Державного Гімну України

13:16 14 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в п’ятницю, що експозицію, присвячену отцю Михайлові Вербицькому, розмістили у приміщенні церкви Різдва Пресвятої Богородиці в селі Завадів на Яворівщині, в стінах якої він служив.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, 14 листопада,що в селі Завадів Яворівського району відбулося урочисте відкриття виставки, присвяченої 200-річчю від дня народження автора мелодії Державного Гімну України Михайла Вербицького – «Перші парафії отця Михайла Вербицького». Експозиція, присвячена життю видатного українця, розмістилася у приміщенні місцевої церкви Різдва Пресвятої Богородиці, в стінах якої служив видатний українець.

Безпосередньому відкриттю виставки передувала Божественна літургія на музику отця Вербицького, що підкреслило цінність діяльності та творчості автора. Участь у відкритті виставки взяли мешканці села Завадова, гості з інших сіл Яворівщини, представники духовенства, громадських організацій області, обласної державної адміністрації.

Виставка підготовлена активістами Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Жіночий вибір», Львівським відділом Союзу Українок та спеціалістами Львівського історичного музею. Захід відбувся за фінансової підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації в рамках реалізації Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки. Виставка буде представлена для огляду ще впродовж наступних трьох тижнів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів