У Львові створили «робочу групу для ширшого вивчення питання» транспортних перевезень (оновлено)

16:58 23 березня 2015 р.


Фото: Lvivpost.net

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР обговорили питання «Про скасування рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 року №115».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 березня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні на засіданні виконавчого комітету обговорили питання «Про скасування рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 року №115». Йде мова про обмеження перевезення пільгових категорій громадян у міських автобусних маршрутах.

Після обговорення за участю громадських організацій, мешканців міста, приватних підприємців, автотранспортних перевізників, тощо, прийнято рішення створити робочу групу для ширшого вивчення питання. Відтак, за тиждень робоча група має представити членам виконавчого комітету та громаді міста свої напрацювання та пропозиції»

У прес-службі міськради також розлого цитують заяву міського голови Львова Андрія Садового з цього приводу:

«У нас сьогодні на засіданні виконавчого комітету були дуже складні дебати. Були полярні думки, але ми дійшли до єдиної позиції, що буде сформована робоча група, куди входять представники громадськості, представники профспілок, перевізників, представники всіх категорій населення, яких це стосується. Бо транспорт у місті стосується кожного.

Ріст ціни – це надзвичайне питання. Ви знаєте мою позицію. Я стою до кінця. Але коли сьогодні в Києві тариф 6 грн, в Харкові – 5,5 грн, а коли ми встановлювала тариф 3 грн, то ціна на паливо була орієнтовно 11 грн, а сьогодні більше 20 грн.

Ми стоїмо перед дуже не простою ситуацією. Держава прийняла рішення з 1 червня взагалі припинити пільгові перевезення для усіх категорій населення, крім інвалідів І-ої групи, супроводжуючих і категорій, які до них прирівнюються.

Робоча група сьогодні отримала вказівку за тиждень напрацювати компромісний варіант вирішення, і за тиждень на виконавчому комітеті ми будемо його розглядати.  Завтра зранку робоча група починає працювати.

Я буду вимагати, щоб робоча група працювала активно щодня і рішення було якомога оперативніше, бо у нас дуже лімітований час. Буде готове раніше, будемо швидше приймати. Але воно має бути компромісне. Це рішення не повинно «роздирати» громаду. 

Сьогодні є полярно протилежні думки. Ми у Львові сьогодні повинні показати приклад. Львів не будуть бомбити з повітря. До Львова не будуть йти танки. Львів захочуть «розчленити», роз’єднати громаду. Нікому це не вийде. Громада має бути єдина, має бути єдине і правильне рішення. 

Ми не маємо сьогодні права приймати рішення, яке заставляє нас йти в піке, це одразу викликає шалений спротив перевізників. Це допускати не можна.

Перевізники знають чітко, що з 10.00 до 16.00 вони возять всі категорії пільговиків. Якщо мова йде про незрячих – не має бути жодних обмежень. Є громадський транспорт – електротранспорт. Всі категорії пільговиків в електротранспорті їздять без проблем, жодних обмежень на електротранспорт ми не розповсюджували. 

Якщо ми хочемо, щоб транспортні перевезення в місті відбувались, треба разом шукати компромісний варіант. Ми можемо йти у полярність і буде велика біда. Бо вже сьогодні ми бачимо, коли відлітають колеса, коли критична ситуація. Робити, як у Києві, піднімати тариф до 6 грн? Чи до 5,5 грн, як у Харкові? Я на це не піду».

А невдовзі в прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 23 березня, «Щоденному Львову»: 

« У своєму виступі начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир зазначив, що рішення виконкому щодо пільгового проїзду у автотранспорті дало змогу стабілізувати ситуацію у сфері автотранспортних перевезень і закликав не скасовувати його. Він також зазначив:

«Рішення виконкому знімало ту напругу, яка була у місті Львові. Коли паливо досягло піку своєї ціни – 27-28 грн, то на маршрути не виходило більше 200 автобусів. ЛК АТП-1 змушене було розірвати угоди з двома перевізниками, які обслуговували маршрути №2А та №5А. 

У багатьох містах нашої держави існує практика щодо обмеження перевезень пільгової категорії пасажирів – по кількості осіб чи по часу. Це рішення дало змогу стабілізувати ситуацію з у сфері транспортних перевезень міста Львова.

Сьогодні з запланованих автобусів, які мають курсувати містом, не працює тільки два маршрути - №2А та №5А. Всі решта показники щодо автобусів на маршрутах відповідають плановим.

Єдине, що після 21:00год. автобусів виходить менше, але вони виходять.    Пропоную залишити рішення виконавчого комітету в силі до 1 червня, а вже після 1 червня розглядати питання підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті».

Нагадаємо, відповідно до рішення виконкому №115 від 10.03.2015р., пільгові категорії мешканців можуть користуватися безкоштовно автотранспортом з 10:00 год. до 16:00. При цьому, електротранспортом пільговики можуть користуватися у повному обсязі».

dailylviv.com

Країни ЄС оплатили росії 1,5 року війни проти України. Хто скільки

Швидко отримувати інформацію про порушників і доставляти їх до ТЦК або відповідних органів. Кабмін затвердив важливі зміни

У застосунку Армія+ доступні 5 нових електронних рапортів

Каблучка з інкрустацією та гравіюванням — ідеальний варіант для заручин

Дитячу лікарню на вулиці Орлика у Львові відремонтують за цінами, що на третину або й вдвічі перевищують ринкові

Лише п'ять громад на Львівщині розпочали опалювальний сезон для всіх споживачів

Президент Грузії і опозиційні партії не визнали результатів парламентських виборів

Топ-10 універсальних моделей верхнього одягу, які варто мати у своєму гардеробі

Благодійник з Нідерландів довірив $1000 юному волонтеру, щоб той спрямував кошти військовослужбовцям. На що витрачено гроші

Найнижчий рівень довіри до суддів, прокурорів, митників і поліціянтів

Завтра у Брюховичах безплатно вакцинуватимуть котів та собак від сказу

КНДР скерувала до РФ 20-річних солдатів, які не готові до суворих умов війни на рівнинній місцевості

У Львові в комендантський час працюватимуть Bolt та Uklon

Львівські патрульні зупинили нетверезого мотоцикліста, позбавленого права керування

У ЛМР повідомили, які компанії скерували 9,5 млн грн на відновлення зруйнованого росіянами будинку

$20 тис. заплатили втікачі за мапу, човен і одне на двох весло з фанери (відео)

11 Ту-95МС, ймовірно, споряджених ракетами Х-101, перебувають на авіабазі «Олєнья»

Шахед пролетів критично близько від енергоблоку Хмельницької АЕС

Керівник благодійного фонду за $8100 вносив дані у «Шлях»

Генсек НАТО підтвердив присутність військ КНДР у рф

Через ентерит ЛКП «Лев» запровадило тижневий карантин

У Львові чоловіки били ногами і ґвалтували туї (відео)

Львівські митники в кабіні тягача виявили контрабандну косметику

У Львові пограбували помешкання нумізмата

РФ втратила у війні вже 650 тисяч убитими і пораненими

РФ атакувала Україну сотнею БпЛА, є влучання по цивільній інфраструктурі

У Самборі п'яна водійка Skoda Octavia доправила до лікарні водія Fiat Doblo

У Хирові водій Mercedes-Benz травмував свою однолітку на велосипеді

Козицький прокоментував нічну повітряну тривогу на Львівщині

У МОЗ повідомили, хто виконуватиме функції центральної МСЕК

У Львові шпиталізували п’ятеро людей через отруєння чадним газом

Як служба в армії студентів IT і HT позначається на економіці Ізраїлю

Упродовж минулої доби з України виїхало більше людей, ніж заїхало

На Львівщині рятувальники знайшли заблукалого в лісі

На Львівщині пожежа забрала життя чоловіка

Біль, сум і сльози. Львівщина хоронить вісьмох Героїв

Зросла кількість постраждалих через удар рф по Харкову

Окупанти завдали 378 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Нічний авіаційний удар по Харкову

Повітряну тривогу на Львівщині закінчили. БпЛА не проникли в область