30 тис малих та середніх підприємців на Львівщині можуть подати документи на допомогу через карантин

13:30 13 травня 2020 р.

Фото до новини

Майже 300 млн гривень передбачено на Львівщині для виплати допомоги з часткового безробіття суб’єктам малого та середнього бізнесу.


Відео: Львівський пресклуб

Про це заявив учора, 12.05.2020 року, директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк під час брифінгу, що відбувся у Львівському пресклубі за участю голови «Клубу Ділових Людей Україна» Миколи Савуляка, голови ради об’єднання організацій роботодавців Львівщини Івана Ривака та голови об’єднання профспілок Львівщини Романа Дацка, інформує Львівський обласний центр зайнятості.

За словами спікера, право на фінансову підтримку мають застраховані особи, з котрими офіційно оформлені трудові відносини, а встановлюється вона за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу, однак її розмір не повинен перевищувати величину мінімальної заробітної плати, тобто 4723 гривень.

«Механізм отримання коштів доволі простий: працедавцю слід подати до базових центрів зайнятості або філій ЛОЦЗ лише чотири документи: заяву, копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності, відомості про працівників, котрі мають право на допомогу з часткового безробіття, а також довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні 6 місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, видану ДПС, – повідомив Василь Барилюк. – Допомога виплачується із дня зупинення (скорочення) діяльності фірми чи компанії через карантин і місяць після його завершення».

Він додав, що на сьогодні до обласної служби зайнятості від працедавців надійшло понад 500 заяв на отримання такої виплати, хоча відповідно до попередніх розрахунків державними коштами зможуть в області скористатися понад 30 тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу.

Голова об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко звернувся до профспілкових лідерів з проханням ініціювати перед керівництвом питання щодо подання документів для отримання допомоги з часткового безробіття. Його думку підтримав Іван Ривак, голова ради об’єднання організацій роботодавців Львівщини, заявивши, що фінансова підтримка – це один із дієвих інструментів, скориставшись яким середні та малі підприємства зможуть уникнути банкрутства та зберегти цінні кадри.

За словами голови «Клубу Ділових Людей Україна» М. Савуляка, відшкодування найманому персоналу частини втрати заробітної плати не вирішує весь комплекс проблем, які виникли у представників бізнес-кіл через карантинні обмеження. Водночас запропонована урядом програма дозволяє не втратити потрібних працівників. «Треба розуміти, що виповнення документів для отримання допомоги з часткового безробіття – не зайва робота, як це вважають деякі бухгалтери, а додатковий стимул для збереження бізнесу на плаву у цей непростий час», – наголосив він.

У заключному слові директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк закликав керівників фірм і компаній не гаяти дорогоцінний час, натомість більш активно подавати документи до центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ. Інформацію про порядок отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину можна почерпнути на сайті Державної служби зайнятості у рубриці «Роботодавцям».

Довідково. Станом на 13.05.2020 року допомога з часткового безробіття на Львівщині призначена 115 фірмам і компаніям, від яких надійшли фахово виповнені пакети документів, відтак отримати компенсаційні кошти для виплати частини заробітної плати зможуть 3119 найманих працівників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів