У Львові складатимуть адмінпротоколи на власників, які не прибирають екскременти за тваринами

13:00 5 серпня 2022 р.

Фото до новини

Працівників ЛКП «Муніципальна варта» уповноважили складати протоколи на мешканців за неприбирання екскрементів за своїми домашніми улюбленцями.

Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні виконавчого комітету з метою підвищення рівня правової культури мешканців Львівської міської територіальної громади у сфері утримання і поводження з домашніми тваринами. Це дозволить оперативно реагувати на виявлені правопорушення і забезпечувати притягнення винних до адміністративної відповідальності.

«Цим проєктом ми пропонуємо надати право муніципальній варті складати протоколи, відповідно до 154 статті Адміністративного кодексу України за неприбирання за тваринами. Таким чином ми намагаємось врегулювати культуру поведінки з тваринами на вулицях, аби власники прибирали екскременти за ними», - розповів начальник управління житлового господарства Владислав Іванов.

Так, у ЛКП «Муніципальна варта» створять окремий підрозділ, який контролюватиме дотримання власниками правил утримання домашніх улюбленців.

«Ми плануємо, що це буде окремий невеличкий підрозділ, який мав би займатись конкретно цим. Це перший крок, аби дати можливість уповноважити підприємство здійснювати такого роду діяльність. Наступним кроком буде внесення змін до відповідного статуту, створення підрозділу у складі ЛКП «Муніципальна варта». У подальшому будуть опрацьовувати благоустрій у парках та на вулицях для того, щоб карати за такого роду правопорушення. Повноваження поширюватимуться на все місто», - розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Львів не може виконувати новий зоозахисний закон: немає політичної волі, - юристка (відео)

Пів млн грн для собачого піару у Львові - замість обіцяного притулку для тварин (відео)

«Лев» обіцяє догляд за домашніми собаками та котами одиноких людей

Кожен собака ЛКП Лев бачить вигульний майданчик-сенсорний сад лише три рази,- волонтерка (відео)

У Львові оновили програму регулювання чисельності тварин

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів