Злодії розкрадають і нищать пристрої сигналізації та автоматики «Львівської залізниці»

14:15 16 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

На «Львівській залізниці» зафіксували за 10 місяців цього року 215 випадків розкрадання та навмисного пошкодження пристроїв сигналізації та автоматики, зокрема, в жовтні – 15.

Про це повідомили в прес-центрі «Укрзалізниці», де також розповіли: «Внаслідок злочинних дій, з урахуванням фактичних витрат на відновлення викраденого та пошкодженого обладнання, «Львівськп залізниця» зазнала збитків на суму майже чотири мільйони гривень. Для порівняння, торік цей показник становив понад 2,1 млн. гривень».

«Увага злодіїв до приладів та матеріалів, що експлуатуються у господарстві сигналізації і зв’язку, не випадкова, адже саме тут використовується чи не найбільше пристроїв із металевими деталями, у тому числі матеріалів із кольорових металів, на які активно полюють зловмисники. Серед них сумну першість утримують прилади СЦБ і зв'язку, зокрема акумулятори та дросель-трансформатори. Якщо у 2015 році було пошкоджено і викрадено 29 цих пристроїв, то в 2016-му – вже 50, то станом на середину листопада 2017 року ця цифра впевнено наближається до сотні випадків», – поінформували також в «Укрзалізниці».

«Зважаючи на тривожну статистику, на нещодавній нараді керівного складу магістралі директор регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник дав доручення керівництву служби сигналізації та зв’язку вжити додаткових заходів захисту, зокрема збільшити замовлення на виготовлення залізобетонних саркофагів для накриття дросель-трансформаторів. Першочергово таким захистом залізничники оснащують обладнання на дільницях, де неодноразово фіксувалися випадки крадіжок залізничного майна, зокрема в межах обслуговування Львівської, Стрийської, Мукачівської та Ужгородської дистанцій сигналізації і зв’язку», – розповіли також в «Укрзалізниці», – повідомили також в «Укрзалізниці».

«Упродовж минулого року у регіональній філії «Львівська залізниця» було встановлено 221 захисну конструкцію. Приблизно стільки ж 800-кілограмових саркофагів заплановано встановити й цього року. Загалом на території філії функціонує 1,9 тисячі дросель-трансформаторів Близько 600 із них уже захищені залізобетонними саркофагами», – поінформували також в «Укрзалізниці».

«Утім, залізничники відзначають, що поряд зі захистом від крадіжок такі заходи безпеки обмежують і доступ фахівців до цих приладів. Тож, за потреби усунення пошкоджень чи огляду обладнання, зв’язківцям доводиться застосовувати вантажопідіймальну техніку. Залізничники нагадують, що крадіжки матеріалів та елементів інфраструктури можуть становити серйозну загрозу для безпеки руху поїздів із вантажами та пасажирами», – поінформували також у прес-центрі «Укрзалізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів