Журналісти і працівники ще 12-ти сфер можуть їздити в громадському транспорті Львова

10:52 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, наголосила в ефірі радіо «Львівська хвиля», що журналісти можуть їздити в громадському транспорті, оскільки теж забезпечують життєдіяльність міста, оскільки доносять актуальну для мешканців інформацію.

Також заступниця міського голови Львова порекомендувала звертатися на "Гарячу лінію" міста, за номером 15−80, щодо роз’яснень про те, хто може їздити громадським транспортом в час карантину.
Журналісти висвітлюють інформацію, яка важлива і необхідна для мешканців, — через радіо, телебачення, тому, вважаю, що вони забезпечують життєдіяльність міста і мають право користуватися громадським транспортом в час карантину. Тільки з собою необхідно мати посвідчення і довідку з місця роботи.

Також до нас зараз почали надходити звернення від мешканців про те, чи ті чи інші категорії працівників мають право їздити у громадському транспорті. Тому, рекомендую звертатися на "Гарячу лінію" міста — 15−80, для отримання роз’яснень.

Протягом кількох днів ми будемо моніторити цю ситуацію, бо ще є багато питань. Безперечно поліція буде здійснювати перевірки", — розповіла Ірина Маруняк.

Щодо роботи приватного, легкового транспорту, то, за її словами, в постанові Кабміну зазначено, що цим транспортом можна користуватися, однак пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту. Натомість міська комісія ТЕБ і НС, жодних рекомендацій чи вимог до роботи приватного транспорту чи таксі не приймала.

«Також, згідно з постановою Кабміну, заборонено без потреби виходити на вулицю людям, які мають 60 і більше років, за винятком тих, які працюють у закладах чи установах, які забезпечують життя міста», — додала посадовець.

Нагадаємо, у громадському транспорті можуть їздити працівники закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують:

    охорону здоров’я,
    продовольче забезпечення,
    енергозабезпечення,
    водозабезпечення,
    комунальних послуг,
    урядування та надання найважливіших державних послуг,
    зв’язок та комунікації,
    засобів масової інформації,
    фінансові та банківські послуги,
    функціонування інфраструктури транспортного забезпечення,
    сфери оборони,
    правопорядку та цивільного захисту,
    об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл.

За умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Нагадаємо, сьогодні 7 квітня, у Львові громадський транспорт запрацював у режимі спецперевезень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів