Журналіст проніс пістолет через детектори на сесію Львівської міськради (відео)

18:00 30 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Громадський активіст пройшов через обидві рамки металодетектора із ножем у кишені без жодних перешкод.

30 червня активісти прийшли на пленарне засідання у Львівській міській раді з ножем та пістолетом. Люди пояснили – хотіли перевірити надійність нової системи пропуску у раді.

Учасників сесії Львівської міської ради перевіряли на металодетекторах. Один прилад встановили перед входом у будівлю міської Ратуші. Інший – перед входом до сесійної зали.

Громадський активіст Олег Радик пройшов через обидві рамки металодетектора із ножем у кишені без жодних перешкод. Він переконаний – такі заходи безпеки вжили лише задля показовості. Активіст розповів: «Я проніс ніж через детектори. Прилади зреагували на метал – запищали. Проте мені ніхто з охоронців нічого не сказав. У всіх, хто проходив через рамку, були в кишенях телефони чи ключі. Тож пищало у всіх. Усіх і пропускали».

За словами Олега, журналіст Микола Савельєв проніс через детектори травматичний пістолет. Охоронці не помітили зброю. 

Активісти вважають, що депутати бояться, аби люди не завдали їм шкоди. Проте такий контроль, як думають громадяни, - недієвий. Зі зброєю можна легко пройти.

Крім того, під час сесії у ЛМР охоронці не пропускали до сесійної зали активістів організації «Соціальний захист населення та учасників АТО». Через це відбулася сутичка між правоохоронцями та координатором організації Лесею Турашвілі. Врешті-решт Турашвілі пустили в сесійну залу.

Про це повідомили сьогодні, 30 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість тележурналісти розповіли:

«На сесію Львівської міської ради журналіст та громадський активіст пронесли пістолет і ніж. Це був експеримент – перевірка оголошених мерією посилених заходів безпеки. 

Через зрив двох попередніх сесій та бійку активістів із Нацгвардією, у Ратуші запровадили нові правила. Тепер, щоби потрапити на сесію міськради, усі мають пройти дві рамки-металодетектори. Активістів пускають лише за попередньою реєстрацією і не більше 30 осіб.

Однак журналіст зауважив: «Для чого рамки? Це дурниця, звичайно, тому що може запікати що завгодно, воно так само пікає, як пікають ключі». 

Вхід до Ратуші і саму сесійну залу пильнували три десятки представників муніципальної дружини та четверо нацгвардійців. Експериментатори, які пройшли на засідання зі зброєю, певні, що усі ці заходи показові й геть не дієві. Рамка, хоч і пищала, але ніхто не поцікавився про наявність заборонених предметів. 

Натомість керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль запевнив:  «Ті хто пронесли пістолет і пронесли ножа, вони є сфотографовані і з ними будуть розмовляти чи є в них дозвіл. Якщо на пістолет є дозвіл ми в праві людину попросити не бути в масовості. Якщо людина має особистий дозвіл на зброю, вона за нею відповідає перед законом».

Про це повідомили сьогодні, 30 червня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів