Завтра у Львові розпочнуть реконструкцію проспекта Чорновола

17:26 26 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На ділянці між вулицями Під Дубом і Липинського зріжуть 24 дерева, лише 14 з яких аварійні.

Завтра, 26 серпня, у Львові стартують роботи з реконструкції проспекта Чорновола. Для початку, на ділянці від вулиці Під Дубом до вулиці Липинського мають зрізати 24 дерева, лише 14 з яких аварійні.

Натомість обіцяють висадити низькорослі кущі та близько 32-36 нових дерев. Так проспект готуватимуть до ремонту тротуарів і прокладення велодоріжки.

Серед 24 дерев – 23 тополі та одна липа. Як зазначають у міському департаменті розвитку, проблема тополь в тому, що вони дуже швидко старіють та трухлявіють, на цій ділянці вже є чимало пеньків, і у той же час дерева, які ще у досить непоганому стані, мають настільки розгалужену кореневу систему, що вона піднімає тротуар і заважає виконувати ремонтні роботи. 

Працівник департаменту Олександр Шутюк стверджує: «Якщо залишити ці дерева і ремонтувати довкола них тротуар, то коріння під час робіт буде сильно пошкоджене, і після цього дерева довго не проживуть. Щоб не отримати в результаті сухі дерева посеред сухого тротуару, раціональніше зараз замінити тополі на дерева більш витривалих та довговічних видів. Наприклад, на платани».

«Серед інших ідей щодо висадки – липи», – зазначають у Шевченківській райадміністрації, де також обіцяють: «Місто отримає відреконструйований просп. Чорновола до середини жовтня. Саме цей час є оптимальним для висадки нових дерев».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів