Заступник міського голови Львова заявив, що ЛМР переплатила 15 мільйонів гривень

15:30 14 вересня 2017 р.

Сергій Бабак запевнив, що облдержадміністрації отримала за два місяці 50 мільйонів гривень, а перевізниками подано заявки, що вона оплатить 34 мільйонів гривень, тому виходить різниця у 15 мільйонів гривень.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер: «Сьогодні, 14 вересня, на сесії Львівської міської ради заслухали заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, який доповів стосовно питань поводження з твердими побутовими відходами у місті, ситуацію з полігоном та майбутнім заводом. Як зазначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, у цифрах Львівської обласній державній адміністрації та перевізників є різниця у 15 мільйонів гривень, які платить Львівська міська рада за вивезення сміття у межах меморандуму передачі повноваження управління відходами Львівській обласній державній адміністрації».

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак запевнив: «Ухвала сесії Львівської міської ради №2163 від 29 червня 2017 чітко визначила порядок передачі повноважень управління відходами ЛОДА і суму коштів, які мають бути надані адміністрації. На це півріччя – 50 мільйонів гривень, тобто 25 мільйонів гривень гривень на місяць».

Сергій Бабак також повідомив: «Хочу зазначити, що ухвалою передбачено, що ЛОДА до 5 числа кожного місяця повинна надавати Львівській міській раді деталізований звіт про використання субвенцій, наданих у попередньому місяці. Ми неодноразово зверталися в ЛОДА надати нам таку інформацію, також є три офіційні листи з підписом міського голови, але станом на сьогодні відповіді ніякої немає».

Заступник міського голови також запевнив: «Цифри, які показали перевізники і які є в листі ЛОДА на Кабінет міністрів, кажуть про те, що в середньому протягом двох місяців на добу вивозили 616 тонн. За одну тонну йшло відшкодування перевізникам 909 гривень. Таким чином, виходить, що за два місяці ЛОДА отримала 50 мільйонів гривень, а перевізниками подано заявки, що влада області оплатить 34 мільйони 700 тисяч гривень, тому виходить різниця у цифрах 15 мільйонів за два місяці. Якщо взяти цю суму за півріччя, то вийде 47 мільйонів гривень, які мають бути направлені, як це передбачалось Меморандумом, на приведення до порядку полігонів Львівської області».

Сергій Бабак також зазначив: «Коли мова йшла про 300 мільйонів на рік, то ЛОДА хотіла ще додатково 70 мільйонів, потім був ще лист на 166 мільйонів. Але я показував розрахунок, що коштів, які ми надаємо, достатньо, щоб розрахуватись з перевізниками і вкладати у інфраструктуру полігонів області. Рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  було передбачено ЛОДА розглянути питання виділення земельної ділянки у межах області для розміщення полігону твердих побутових відходів. Але кожної інформації ні публічної, ні офіційної не було нам надано, чи є така ділянка».

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства також проаналізував на пленарному засіданні Львівської міської ради ситуацію, яка зараз є на полігоні у Грибовичах: «Повна дегазація на Грибовицькому полігоні буде зроблена тоді, коли буде проект рекультивації полігону. Найближчого тижня буде оголошено конкурс по скважинах по біогазу, йде реконструкція станції очистки інфільтрату, з ціллю підняття її потужностей».

Сергій Бабак також зазначив: «Питання сортування сміття і вивезення ми повинні пропрацьовувати спільно з ЛОДА. Департамент з поводження з твердими побутовими відходами працює, ми взяли шістьох-сімох людей, обов'язки керівника виконує Сергій Сало. Зараз ми вже визначили місце складування деревини. Також бачимо, як і де можна збирати на утилізацію стару апаратуру, холодильники».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Мешканці міста Львова не винні, що склалась така ситуація. Нам потрібно це все проаналізувати, щоб ціна була збалансована для усіх мешканців і не мала великої різниці. Стосовно будівництва заводу, то в Україні досвіду такого нема, тому ми хочемо використати все нове, що сьогодні є в Європі».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів