Заступник голови Львівської облради анонсував розпродаж комунальної власності

18:28 23 травня 2017 р.

Володимир Гірняк запевнив: «Приміщення, які знаходяться в комунальній власності області і використовуються неефективно, мають бути продані, а вилучені кошти – скеровані на соціальні потреби».

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк повідомив про під час круглого столу «Ефективність використання комунального майна» у вівторок, 23 травня. Він також уточнив: «Це стосується галузі медицини, освіти, соціального захисту. Ми цей процес розпочали з продажу друкарень, тепер ми реорганізували медицину катастроф, шкірно-венерологічну та фтизіатричну службу, бо вважаємо, що ті приміщення, які не потрібні для певної галузі і неефективно використовуються, повинні бути дорого продані, а отримані кошти скеровані на розвиткові проекти».

Володимир Гірняк також конкретизував: «Щодо приміщень на вулмці Лемківській, 24 та Устияновича, 14 уже оголошено про приватизацію способом аукціону. Вивільнені приміщення фтизіатричної служби мають бути продані через аукціон максимально дорого, а виручені кошти буде спрямовано на потреби медицини. Стартова ціна цих будівель сумарно становить більше 15 мільйонів гривень. Ми сподіваємося за літо їх продати, щоб уже у вересні Львівська обласна рада прийняла рішення про перерозподіл коштів бюджету розвитку і відповідно до бачення  департаменту охорони здоров’я, скерувала їх на розвиток медичної галузі».

Заступник голови Львівської обласної ради також поінформував: «Стосовно використання приіщення на Площі Ринок, 32 у Львові, то його продадуть шляхом викупу орендарю. «Це виправданий крок. Приміщення орендують за 46 тисяч гривень в місяць. Договір оренди підписано до 2053 року. Треба продати цей об’єкт дорого. Скажімо, за суму, яка  становитиме 100 років оренди приміщення на нинішніх умовах

Володимир Гірняк також запевнив: «Кошти від продажу цього об’єкта скерують на реконструкцію Львівського перинатального центру, першу чергу якого ми плануємо здати ще цього року. З державного бюджету у нас  є кошти в сумі 45 мільйонів гривень, решту ми додамо від продажу приміщення власне на площі Ринок, 32».

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів