Засідання сесії Львівської міськради довелося закрити через бійку (відео, оновлено)

11:30 9 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Протестувальники стверджують, що правоохоронці, які охороняють вхід до Ратуші, застосували до них силу і сльозогінний газ.

У Львівській міськраді відбулася бійка, секретарю довелося закрити сесію. До протестувальників, які зібралися біля входу в Ратушу, вийшов в. о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, який порадив присутнім дивитися трансляцію сесії онлайн. Однак УНА-УНСО, ГО «Сокіл» та інші праві організації прорвалися через кордон правоохоронців і увійшли до сесійної зали.

У сесійній залі активісти заблокували трибуну, де сталася бійка. Протестувальники стверджують, що правоохоронці, які охороняють вхід до Ратуші, застосували до них силу і сльозогінний газ. Секретар міськради Анатолій Забарило оголосив засідання закритим.

Про це повідомили сьогодні, 9 червня, на «Телеканалі «112 Україна». Натомість олова фракції «Української галицької партії» у Львівській міськраді Тарас Чолій повідомив «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».про напружену ситуацію навколо будівлі мерії, де триває засідання депутатів. За його словами, невідомі кинули димову шашку в будівлю, яка потрапила до коридору.

Хто саме це зробив – політик не уточнив. Він лише додав, що до міськради прийшло багато представників громадських організацій, воїни АТО. Вони і депутатський корпус вимагають від Андрія Садового відзвітувати про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі, яка забрала життя щонайменше трьох осіб.

Чолій повідомив також: «У фракції «Української галицької партії» є запитання до Садового щодо причин трагедії у Великих Грибовичах. Очевидно, що персональну відповідальність за це несе міський голова, але про його відставку сьогодні не йдеться, адже він був обраний громадою і фактично альтернативи сьогоднішній владі у місті немає».

Львівський політик також переконаний, що багато політсил намагаються використати події у місті на власну користь задля збільшення рейтингів серед виборців. Утім, депутат вважає, що відповідальність мають нести не лише місцеві чиновники, але й вся вертикаль державної влади, яка допустила складну техногенну ситуацію поблизу обласного центру. 

Чолій констатував: «Ви зрозумійте, що сміттям завалені Карпати, ліси. Просто у Львові це прорвало першим. Львівська влада повинна допрацювати до завершення своєї каденції і збудувати нарешті в регіоні сміттєперероробні підприємства, щоб убезпечити у майбутньому трагедії на кшталт у Великих Грибовичах». 

Про це повідомили сьогодні, 9 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість у прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 9 червня: «Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило оголосив про закриття сесії. Депутати не розглянули жодного питання. Також у сесійній залі виникла сутичка, яку спровокували депутати від ВО «Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів