За порушення ПДР в Україні штраф заплатять у Польщі і Білорусі

13:23 7 березня 2021 р.

Фото до новини

На кордоні з Польщею і Білоруссю двоє іноземців-порушників правил дорожнього руху при виїзді з України отримали копії постанов про накладення стягнень.

Учора прикордонники Луцького загону вручили двом громадянам копії постанов про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Dailylviv.

Так, стосовно громадянина Білорусі, який повертався з України додому через пункт пропуску «Доманове» на вантажівці «SCANIA» білоруської реєстрації, спрацювала одна з баз даних правоохоронців. Виявилося, що іноземець днями, прямуючи по трасі «Київ-Одеса», перевищив встановлені обмеження швидкості руху транспортних засобів на 23 км/год.

Інший іноземець – громадянин Латвії, який на 43 км перевищив швидкість, на автомобілі «Chevrolet» литовської реєстрації прямував до Польщі через пункт пропуску «Ягодин».

Нагадаємо, що з 19 листопада минулого року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, несуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших ПДР.

Цей проєкт реалізується МВС разом із Держприкордонслужбою. Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та в подальшому притягувати їх до відповідальності. При в'їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище та ім’я водія та його паспортні дані. Якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення Правил дорожнього руху. Далі, після її винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетинання ним кордону.

На польсько-українському кордоні українців з автобуса, що потрапив у ДТП, чекатимуть швидкі

Автобус з України перекинувся на швидкості 45 кілометрів за годину: загинуло троє жінок і двоє чоловіків

До Польщі не впускають усіх пасажирів автобусу з України, якщо бодай один має позитивний тест на COVID-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів