За добу піротехніки знешкодили на Львівщині сім боєприпасів часів Другої світової війни

12:05 1 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mns.gov.ua

Як повідомили в неділю в прес-центрі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, упродовж доби піротехніки ДСНС Львівщини знешкодили сім небезпечних боєприпасів часів часів Другої світової війни.

У прес-центрі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 1 березня, що впродовж доби піротехніки ДСНС Львівщини знешкодили сім небезпечних боєприпасів часів війни. У повідомленні також конкретизують: 

«Рятувальники вилучили 152міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни, який знайшли в полі поблизу села Хлиплі Мостиського району. Цього ж дня надзвичайники знешкодили 6 підствольних гранат часів війни, виявлених в селі Тур’є Старосамбірського району на присадибній ділянці. Небезпечні знахідки вилучено та знешкоджено у встановленому порядку.

Окрім цього, 28 лютого о 14:10 рятувальники отримали повідомлення про те, що поблизу села Глинсько Жовківського району під час проведення земляних робіт в полі було виявлено 12 предметів, ззовні схожих на мінометні міни часів Другої світової війни. По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення й знешкодження боєприпасів.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує – при виявленні боєприпасів розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів проводять лише піротехніки ДСНС. Радимо не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером «101». Правила поведінки при виявленні боєприпасу поясніть і дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їх життю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів