Яворівські ліси від мешканців охороняє «Ірбіс» з автоматами, – боєць АТО

20:13 1 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ТВМР

Мешканців села Верещиця Яворівського району попередили, що тепер, ідучи до лісу, вони мусять показати паспорт. Ліс біля їхнього села захопив бізнесмен, огородив колючим дротом і заборонив заходити на цю територію.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 1 квітня, під час прес-конференції на тему: «Схеми, за якими військові передають мисливські угіддя на Яворівському полігоні структурам, афільованим з бізнесменом Петром Димінським» повідомив член Товариства військових мисливців та рибалок, учасник АТО Роман Ільчишин.
- Ще перед тим, як мене мобілізували, то я ще заходив у ліс. А тепер уже не пускають, - каже боєць, який перебуває вдома на реабілітації після поранення.
За його словами, про нововведення мешканців повідомили позавчора.
- Хто повідомив? Представники приватної охоронної фірми “Ірбіс”. Принаймні, ми так думаємо. Тому що розпізнавальних знаків у них нема, але всі вони ходять в однаковій зеленій формі з “калашами”, - каже боєць.
Його слова підтвердив і голова Товариства військових мисливців та рибалок західного регіону України Микола Ковальчук.
- Люди з сіл Верещиця та Лелехівка безкоштовно рибалять на озерах, які належать нашому товариству. І тут в понеділок прийшли два рибалки з села Верещиця. І дають черговій паспорти та кажуть: “А нам в селі оголосили, що тепер тільки з паспортами будуть пускати”.
Романа Ільчишина таке дуже обурює.
- Люди буквально виросли в цьому лісі, у нього той ліс метрів десять чи 200 від хати. А тепер йому кажуть, що йому заборонено заходити, хай ходить у себе на подвір’ї та збирає ягоди чи гриби, - каже він.
Військовослужбовець не розуміє, що це за озброєні люди обмежують права селян у глибокому тилу і на яких підставах.
- Там, на війні, кожна людина, кожна одиниця зброї – на вагу золота. А вони собі тут ходять. І це дуже обурює, - каже він.
Тому Роман Ільчишин попереджає, що в один момент обурення людей перейде межу і вони просто зметуть тих “зелених чоловічків”.
Микола Ковальчук прогнозує, що місцевих мешканців будуть пускати в ліс, перевіряючи паспорти. Хоча яке право має приватна фірма так робити – запитує риторично. А немісцевих не до лісу не пустять взагалі. Крім того він нагадав, у що може вилитися таке самоуправство “удільного князька”.
- Кілька років тому був сумновідомий такий собі Лозинський на Дніпропетровщині. Який теж взяв собі приватні угіддя. Все загородив. Потім йому дичину стріляти було нецікаво, тому він і людей почав відстрілювати, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів