Виконавча служба є учасником шахрайської схеми з продажу заставного майна, – жертва (відео)

17:09 18 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kv.dn.ua

Підприємства малого та середнього бізнесу Львівщини падають під рейдерськими схемами, у яких задіяні виконавча служба головного управління юстиції Львівської області, підприємство-торговець заставним майном та адвокатська контора. Про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомила власник одного з підприємств, яке стало жертвою рейдерської атаки, Наталія Хміль.


Відео: Львівський прес-клуб

Шахраї купили за чверть ринкової ціни приміщення ТзОВ «Хіко» у Львові площею 463,8 метри, яке перебувало в банківській заставі.
Схема дуже проста. Підприємеці-подружжя Наталія Хміль та Михайло Хміль, взяли в банку кредит. Через складні економічні обставини затримали виплати за цим кредитом. Юрист банку негайно, без відтермінувань, поставив на кредитній справі позначку «боржник» і відправив майно (приміщення магазину) на торги, де його оперативно викупив інший власник. Торги організувало приватне підприємство «Нива –В.Ш.».
Затримка з виплатою боргу в ТОВ «Хіко» становила лише три місяці, і банк, на прохання Наталії Хміль, уклав з нею договір на реструктуризацію, яку підприємство справно сплачує. На момент торгів, точніше, за тиждень до їх початку, борг був погашений. Але  це не завадило виконавчій службі продати приміщення з торгів за дуже малі кошти зацікавленим особам, які в такий спосіб скуповують майно.
Тепер факти. Є заява від 19.07.2013 р. №19.1-04/953, за підписом начальника управління примусового погашення заборгованості ЗКМ ПАТ «Укрсоцбанк» С.О. Цимбалова, в якій він просить відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області, повернути виконавчий документ (виконавчий напис №4329) без виконання та зняти арешт, накладений на нерухоме майно, а також зняти з реалізації на прилюдних торгах, призначених на 25.07.2013 р., нерухоме майно: нежитлові приміщення першого поверху літ. 24 по 37, загальною площею 463,8 м. кв., що розташовані в будинку «А-9» за адресою: м. Львів, вул. С. Петлюри, 2, реєстраційний номер 22739447, що належать ТОВ «Хіко» на праві приватної власності. До зазначеної заяви долучено копію нотаріально посвідченої довіреності від 09.11.2012 р. про повноваження представника, що підписав заяву. Цю заяву відділ ДВС отримав 22.07.2013 р. 
Але, не зважаючи на лист з банку та на фактично сплачену заборгованість, приміщення було продано за 1 572 000,00 грн, тоді як ринкова ціна – 5-7 млн грн.
Наталія Хміль нагадала, що торік начальником головного управління юстиції у Львівській області був Андрій Багряк. А навесні цього року він пішов на підвищення в Київ.
За словами Наталії Хміль, її приміщення придбала одна юридична компанія «Козаков і партнери» через свого юриста Горніцького. «Ця фірма за безцінь скуповує заставні приміщення і перепродає своїм людям»,- наголосила Хміль.. При цьому юридична компанія, начебто, активно співпрацює з ПП «Нива-В.Ш.» (Це підприємство реалізує заставне майно в усій Україні). Жертвою цього підприємства-реалізатора також став Лев Карпин, приватний підприємець, власник відпочинкового комплексу «Інклюз» з Дрогобицького району. Про це він особисто повідомив на прес-конференції
З того часу, а це вже майже два (!) роки подружжя Хміль відстоює в судах своє право на власність. Суди виносять різні рішення. Один визнає право власності за ТОВ «Хіко», як от - Господарський суд Львівської області та Вищий господарський суд України, інші (Львівський апеляційний господарський суд)  – за підприємцем, який його купив. А щоб не віддавати неправомірно надбане приміщення, підприємець, який його купив, зареєстрував у Києві ще одне приватне підприємство, зробивши інвестиційний внесок у статут нового підприємства цим самим спірним приміщенням.
Власники ТОВ «Хіко» пройшли в Україні всі щаблі судових інстанцій і їх справу знову повернули на початок.
Хоча цього судового марафону не мало бути взагалі, вважає юрисст Юрій Гром’як, оскільки на торгах, організованих підприємством «Нива –В.Ш.» продано майно, яке не підлягало реалізації. Тобто власники погасили обумовлену з банком частину боргу ще за тиждень до торгів, на яких з молотка продали їхнє майно, і тепер продовжують сплачувати кредит банкові (термін сплати кредиту – 2018 рік).  
ТОВ «Хіко» ще торік звернулося і до міліції: щощо незаконного відчуження майна було відкрито кримінальне провадження, але, як стверджує Гром’як, фігуранти справи не з’являються на вимогу слідчого.
29 серпня 2014 року Верховний суд України повернув справу за позовом ТОВ «Хіко» (Львів) до приватного підприємства «Нива-В.Ш.» про визнання недійсними результатів прилюдних торгів на новий розгляд.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів