Восьмеро військових були поранені на сході України, – Міноборони

14:58 28 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу в неділю: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, восьмеро військовослужбовців отримали поранення та травмування внаслідок ворожих обстрілів».

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник розповів також сьогодні, 28 травня, на брифінгу, що на Луганському напрямку минулої доби більшість епізодів порушення тиші припала на вечір. А найгарячіше було в Троїцькому, де російські окупанти та їхні колаборанти здійснили два артилерійських обстріли середньої потужності по позиціях українських військ, випустивши більше 50 снарядів калібру 122 міліметрів.

По одному мінометному обстрілу відбулося в Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці. В районі Станиці Луганської та її околиць ворог використовував виключно легке озброєння. А за минулу добу на Луганському напрямку пролунали дев’ять обстрілів, зокрема, чотири – з важкого озброєння. 

Натомість на Донецькому напрямку ворог здійснив артилерійський обстріл Зайцевого. Між дев’ятою та 13-ю годинами окупанти здійснили по одній збройній провокації з легкого озброєння по Зайцевому та Пісках. А з 14 і майже до півночі головною ціллю ворожих обстрілів стала ділянка фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка», де окупанти провели ще п’ять мінометних обстрілів. Загалом зв минулу добу на Донецькому напрямку сталося 16 обстрілів з боку ворога, зокрема, сім – з важкого озброєння.

Своєю чергою, на Маріупольському напрямку, як і раніше, більшість епізодів порушення режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкине. Там «гарячою точкою» був Павлопіль, де російсько-окупаційні війська провели мінометно-артилерійський обстріл середньої інтенсивності.

Ще двічі ворог відкривав вогонь з мінометів по Чермалику. Також вчора ворог епізодично відкривав вогонь з легкого озброєння по Мар’їнці та застосовував озброєння БМП по Новотроїцькому.

А сьогодні вранці окупанти обстріляли Красногорівку з важкого озброєння. Наразі відомо про пошкодження сімох житлових будинків, школи та лікарні. Сталося кілька пожеж, які вдалося загасити. Поранено чоловіка та трьох цивільних жінок, дві з яких – пацієнтки лікарні.

Правоохоронні органи та інші спеціальні служби патрулюють місто, допомагають постраждалим, шукають нерозірвані боєприпаси, оцінюють нанесені збитки та ретельно документують цей жахливий злочин окупантів. Загалом учора на Маріупольському напрямку сталося 24 обстріли з боку ворога, зокрема, чотири – з важкого озброєння.

Про це повідомляється в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів