Волонтери з міста Рудки передали десантникам львівської 80-ї бригади відремонтований БТР

19:10 24 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі Міноборони, «Центр допомоги військовослужбовцям Самбірщини» відновив БТР-80, який отримав пошкоджений під Дебальцевим.

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 24 квітня:

«Волонтери громадської організації «Центр допомоги військовослужбовцям Самбірщини» з міста Рудки Самбірського району Львівської області передали військовослужбовцям 80-ї окремої аеромобільної бригади відновлений БТР-80, який отримав пошкодження у зоні проведення антитерористичної операції. Голова громадської організації Микола Фрей розповів:

«Цей БТР отримав пошкодження ще під Дебальцевим, підірвався на фугасі. Це вже четверта одиниця військової техніки, яку ентузіасти Самбірського району відремонтували та передали військовим у зону АТО.

У цій броньованій машині були досить серйозні пошкодження, зокрема – двигуна. Але завдяки наполегливості народних умільців БТР вдалося повернути у стрій.

Спочатку БТР евакуювали з місця підриву самі військові, які намагалися власними силами його полагодити. Але в польових умовах їм це зробити не вдалося.

БТР на платформі привезли до Львова, де ми його на жорсткому зчепленні притягнули у Рудки.

Працювати над бойовою машиною було складно. Якщо зварювальні роботи та відновлення бортової електромережі труднощів не завдавали, то з двигуном цивільним ремонтникам довелося повпрівати.

У двигуні є специфічні деталі, які на цивільній техніці не використовуються, відтак дістати їх складно. Тому довелося звертатися до самих військових. Результат – БТР своїм ходом приїхав до аеромобільної частини».

«Бойова машина цілком справна та на ходу, – поділився враженнями від отриманого БТР водій-механік молодший сержант військової служби за контрактом Руслан. – На нього лише потрібно встановити штатне озброєння і можна вирушати виконувати завдання у зону АТО. Приємно й те, що він тепер має своє ім’я – мешканці селища, де його ремонтували, нарекли його Рудки-4. Цей напис тепер красується на борті броньованої машини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів