Власник будівлі у Львові зобов’язався відновити її балкон і перший поверх

10:45 24 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

24 квітня відбулося чергове засідання адмінкомісії, створеної при виконкомі ЛМР щодо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «24 квітня під час засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті ЛМР щодо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини, було розглянуто акт порушення щодо незаконних дій (перепланування) юридичної особи ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» на об’єкті культурної спадщини на площі Ринок, 19».

Начальник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища, відповідальний секретар комісії Олег Хандин доповів під час засідання адміністративної комісії: «Компанія Ріел-Естейт Груп» проведела незаконне перепланування будинку №19 на площі Ринок – на місці віконного облаштовано дверний простір, що може завдати шкоди пам’ятці культурної спадщини».

Голова комісії, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «У нас є заява від ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп». Власник має намір врегулювати цю ситуацію шляхом компромісного вирішення та подальшого примирення сторін, та пропонує провести відновлення та реставрацію першого поверху і балкону цього будинку та пройти усі дозвільні процедури і отримати усі необхідні дозволи, передбачені чинним законодавством. Тому пропоную накласти мінімальний штраф у розмірі 17 тисяч гривень і визначити часові рамки щодо виконання реставраційних робіт. Визначаємо проміжну дату – півроку. Через півроку переглянемо стан виконання зобов’язань заявника».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів