Вінницький міський голова запросив львівського на сміттєзвалище

09:40 21 червня 2017 р.

Сергій Моргунов нагадав Андрію Садовому, що той під час візиту до Вінниці 2014 року питанням вирішення проблеми відходів не цікавився.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов написав на своїй сторінці  в інтернет-мережі «Facebook»: «Днями приїздили журналісти «24 каналу», який, як усім відомо, належить родині мера Львова Андрія Садового. До нас на вінницький полігон твердих побутових відходів часто приїздять журналісти різних центральних каналів. Тож зустріли – все детально показали, все розказали. Натомість отримали маніпулятивний сюжет в традиціях «розп’ятого хлопчика» – мовляв, це лише «красива легенда».  

Сергій Моргунов зазначив у відповідь: «Я не буду вимагати вибачень. Замість багатьох слів запрошую особисто колегу Андрія Івановича Садового на наш полігон. Не «партизанськими стежками» відправляти на вихідних туди журналістів його телеканалу, а детально вивчити весь процес – як збирають та вивозять сміття з Вінниці, сортують його на станції на полігоні, побачити свердловини для видобутку полігонного газу, з якого виробляють електрику на блочно-модульній теплоелектростанції».

Сергій Моргунов також запевнив, що навіть готовий познайомити Андрія Садового з представниками німецького інвестора, котрі готові працювати з містами в питаннях поводження та утилізації відходів, з якими вінницька мерія співпрацює з 2008 року. Вінницький міський голова також зауважив: «До речі, Ваші колеги-депутати Львівської міської ради про наш досвід у пошуку інвестора запитували ще 2015-го, задовго до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Та розповіли про те, як у Львові за стільки років так і не знайшлося місця для жодного з потенційних інвесторів».

Сергій Моргунов також пригадав Андрію Садовому візит до Вінниці 2014 року у ході передвиборчої компанії до ВР, – мовляв, тоді львівський міський голова питанням вирішення проблеми відходів не цікавився. Наразі ж вінницький міський голова запрошує на своїй сторінці  в інтернет-мережі «Facebook» свого колегу в гості і навіть готовий особисто провести екскурсію полігоном складування побутових відходів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів