Військовослужбовці оперативного резерву братимуть участь у навчальних зборах

16:12 28 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Закінчаться навчання з військовослужбовцями оперативного резерву першої черги через 30 діб.

У міністерстві оборони розповіли сьогодні, 28 квітня, як тривають заходи з прийому військовослужбовців оперативного резерву першої черги, які братимуть участь в навчальних зборах. Зокрема, на Чернігівщині, до окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України відбувся практичний призов 1000 резервістів оперативного резерву першої черги. Усіх призваних військовослужбовців розміщено в польовому таборі на одному з полігонів, де вони упродовж місяця відновлюватимуть свої бойові навички.

Під час прийому військовослужбовців резервістам було вручено особисту зброю, закріплено військову техніку та проведено заняття з дотримання заходів безпеки. У військових комісаріатах, які здійснювали комплектування резервістів, відмічають майже 100-відсоткову явку громадян після здійснення оповіщення.

На Рівненщині майже тисяча військовослужбовців-резервістів оперативного резерву першої черги братимуть участь в навчальних зборах в складі підрозділів однієї з бригад оперативного командування «Захід» на загальновійськовому полігоні. З Івано-Франківського обласного військового комісаріату на ці збори урочисто провели вісімдесят п’ять прикарпатців.

Більше 130 військовослужбовців-резервістів урочисто відправило на навчання і Закарпаття. З Вінниці для участі у чергових навчаннях вирушило 30 представників оперативного резерву першої черги.

Усі учасники навчань – досвідчені воїни, які мають бойовий досвід, отриманий в районі проведення антитерористичної операції і виявили добровільну згоду прийняти участь в навчаннях у складі військ оперативного командування «Південь» та пройшли жорсткий відбір в обласному військкоматі. Ще через півтора тижні сотня резервістів — мешканців Вінницької області відправляться до 235-го Навчального центру Миколаївської області.

Перші два тижні резервісти будуть займатися фаховою підготовкою. Рядовий і сержантський склад буде направлено до навчальних центрів, а офіцерський – на навчальні курси при ВВНЗ. Упродовж другої половини місяця – сплановано тренування у складі бригад, тоді й відбудеться вихід на військові полігони.

У Сумській області понад 200 чоловік вирушили до місць проведення зборів, які впродовж місяця триватимуть на військових полігонах. Резервісти залучаються до проведення навчань в складі своїх бойових бригад.

Це окрема мотопіхотна та окрема гірсько-піхотна бригади. За час проведення зборів військові відновлять бойові навички з тактичної, тактико-спеціальної, вогневої, спеціальної медичної та інженерної підготовки, пройдуть бойове залагодження у складі бойових підрозділів.

Більшість військовослужбовців, які добровільно зголосилися на цей вид служби, впродовж наступних тридцяти діб отримають нові знання, вдосконалять індивідуальну підготовку відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей у складі підрозділів для виконання завдань за призначенням. Підготовка здійснюватиметься з урахуванням отриманого бойового досвіду під час участі у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Закінчаться навчання з військовослужбовцями оперативного резерву першої черги через 30 діб. Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували відео- та фоторепортажі з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів