Військові розпочали на Львівщині масштабні навчання

23:36 28 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Солдати відпрацьовують мистецтво ведення бою вночі.

«На Львівщині почались масштабні 55-денні навчання. Військові відпрацьовують командне злагодження, стрільбу по мішенях та мистецтво ведення бою вночі», – повідомили сьогодні, 28 лютого, на телевізійному «5 каналі», де також опублікували фоторепортаж з навучань.

У Міністерстві оборони України розповіли: «30-міліметрові снаряди долають звуковий бар’єр, пронизуючи в крижану тишу ночі. Стволи БМП-2 посилають чергу за чергою в мішені, що ледве помітні у полігонній темряві. Екіпажі цих машин проходять 55-денне навчання на Львівщині, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Сьогодні тут в рамках роботи Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U), поряд із канадськими, польськими, литовськими, данськими і британськими військовими, українські військовослужбовці із досвідом участі в АТО виступають в ролі інструкторів. Їхня робота сьогодні полягає в забезпеченні того, щоби стрільби відбулися успішно та безпечно».

Інструктор з дворічним досвідом, в минулому – командир танка, старший сержант Сергій Сенкевич, розповів: «Спочатку ми визначаємо рівень навченості екіпажів і концентруємо свої зусилля та увагу на тих сферах, де у бійців не вистачає навичок і знань. Якщо є необхідність, то екіпажі відпрацьовують вправу знову і знову, поки не досягнуть успіху».

«Серед військовослужбовців, які проходять тренування на полігоні, –чимало бійців із досвідом участі в проведенні АТО на сході України. Вони розуміють, наскільки важливим є опанувати мистецтво ведення бою вночі. Адже ці солдати неодноразово особисто зустрічалися із підступною тактикою ворога, який починає обстріли та атаки, коли заходить сонце. Такі люди не тільки викладаються на повну, але й своїм ентузіазмом мотивують побратимів», – повідомили також у Міноборони.

Командир танку старший сержант В’ячеслав Верещагін з дворічним досвідом служби в районі АТО, розповів: «Командир танку повинен вміти виконувати обов’язки кожного з членів екіпажу, знати усі деталі його роботи на бойовій машині, а на цьому навчанні у нас є можливість навчатися працювати в команді».

«Заняття із стрілецької підготовки – це лише один з багатьох етапів тренувань, які проходять солдати в рамках навчального курсу, за участю бійців 45-ї бригадної бойової групи Національної гвардії США зі штату Оклахома. Після цих тренувань розпочнеться навчання із тактики й бойове залагодження рот та батальйону. Сценарії, які відпрацьовуватимуть українські військовослужбовці, включатимуть відпрацювання передових технік й тактичних прийомів за досвідом підрозділів країн-членів НАТО», – повідомили також сьогодні, 28 лютого, в прес-службі міністерстві оборони України 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів